IT CENTER postao ovlašteni centar za ECDL edukaciju i testiranje

Europska računalna diploma (ECDL) je međunarodno priznata potvrda informatičke pismenosti, koja jamči vlasniku poznavanje rada na osobnom računalu prema ECDL normi. Zbog velikog uspjeha ECDL-a u Europi, program je proširen na cijeli svijet pod nazivom, International Computer Driving Licence (ICDL).

S više od 8 milijuna korisnika, ECDL je jedan od najvećih svjetskih edukacijskih sustava certifikacije trenutno dostupan u 144 zemlje i preveden na 36 jezika svijeta.
Datum: 10.09.2003.

Prvi službeno odobreni Eureka-Eurolearn projekt kojeg će voditi hrvatska tvrtka

Projekt IT CENTER LMS, kojeg vodi IT CENTER, (uz pomoć partnera FOI-a Varaždin i Austrijske tvrtke Bit Media), odobren je od strane Eurolearn projekta, kao prvi projekt Eurolearn inicijative uopće. Eurolearn je najnoviji projekt pod kišobranom Eureke, namijenjen financiranju projekata razvoja novih tehnologija u području učenja. Ovim projektom ne započinje se novi, već nastavlja i zaokružuje već postojeći LMS (Learning Management System - sustav za upravljanje učenjem putem Interneta), pod komercijalnim nazivom eLearner, u kojeg je IT CENTER uložio dvije godine rada. Izuzetno je važno ukazati da se ovdje radi o činjenici koji ima šire značenje od samog projekta: ovo je drugi Eureka projekt kojeg će voditi jedna hrvatska tvrtka, ali prvi na području novih tehnologija.

Datum: 20.02.2003.

Priznanje Hrvatskog informatičkog zbora

Na svečanoj, jubilarnoj sjednici Hrvatskog informatičkog zbora, održanoj 12. prosinca 2002. u HNK-u, IT Center dobio je priznanje Informatika 2002 za izuzetna zasluge u razvoju hrvatske informatike.

Datum: 12.12.2002.

Predstavljen IT CENTER e-Learner LMS

Na Zagrebačkom velesajmu je javno predstavljen e-Learner, prvi hrvatski upravljački sustav za učenje putem Interneta, razvijen u potpunosti na Microsoftovim tehnologijama.

U uvodnom izlaganju Goran Radman, direktor Microsofta Hrvatska, rekao je: "Microsoft je prepoznao eLearning kao značajan dio svog poslovanja na području obrazovanja, a kroz svoj poslovni model podržava partnere u razvoju fleksibilnih i skalabilnih eLearning rješenja," te ujedno naglasio "Hrvatska aktivno prati svjetske trendove na području obrazovanja i izuzetno mi je drago što ovom prigodom predstavljamo upravo prvo domaće eLearning rješenje našeg partnera tvrtke IT CENTER."

E-Learning, odnosno učenje putem Interneta, omogućuje izbor mjesta, vremena i trajanja učenja. Ključna prednost tog rješenja je da zaposlenici mogu obavljati kritične radne zadatke i u slobodnim trenucima učiti, u mjeri u kojoj im to radni proces dopušta. Također, to rješenje daje pristup udaljenim korisnicima, kojima financijski nije isplativo ili zbog nekog drugog razloga neprihvatljivo, putovanje do mjesta obuke. Nadalje, eLearning velikim sustavima uvelike olakšava standardiziran te vremenski i cjenovno prihvatljiv okvir za obuku velikog broja zaposlenika u kratkom vremenskom periodu, ili u dužem periodu, ali dislocirano.

Na tragu ovog svjetskog trenda, IT ENTER je razvio e-Learner - vlastiti upravljački produkt za on-line učenje. e-Learner pripada softverskim aplikacijama koje se zovu Learning Management System (LMS). Njihova primarna uloga je omogućavanje korisniku pohađanje on-line tečajeva i drugih obrazovnih sadržaja (kao što su fakultetski kolegiji, npr.) putem Interneta.

e-Learner se može implementirati u dva oblika: u velikim sistemima kao intranet rješenje, ili kao javni portal, dostupan široj javnosti. Intranet rješenje može se koristiti za obuku i obrazovanje vlastitih zaposlenika za različita tematska područja – razna poslovna znanja i vještine, informatiku, strane jezike i sl.

Platforma na kojoj radi e-Learner je, sa serverske strane, Microsoft Windows 2000, Microsoft SQL Server 2000 i Microsoft Internet Information Server, a sa klijentske Internet Explorer 5.x sa MS Java Virtual Machine.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da je rješenje još u beta verziji naišlo na veliki interes korisnika i da je trenutačno ugovorena i započeta implementaciji na Fakultetu za organizaciju i informatiku u Varaždinu te u Agenciji za državne službenike Republike Makedonije, koja pokriva obrazovanje kompletne makedonske državne uprave", rekao je, predstavljajući e-Learner, Zoran Löw, direktor IT CENTER-a.

Datum: 04.10.2002.

IT CENTER je prvi Microsoft Learning Solutions Gold Certified Partner u Hrvatskoj

IT CENTER je postao prvi u Hrvatskoj Microsoft Gold Certified Partner specijaliziran za kategoriju Learning Solutions, dobivši tako najviše Microsoftovo priznanje za ostvarenja u sklopu Microsoft Official Curriculum programa. Gold Certified status na međunarodnoj razini svjedoči da je IT CENTER izgrađen na širokoj bazi tehničkog znanja koje svojim klijentima nudi zadovoljavajući strogo propisane visoke Microsoftove standarde. Ovim se priznanjem IT CENTER svrstava u elitnu skupinu svjetskih pružatelja IT usluga baziranih na Microsoftovim tehnologijama, sa dugoročnom predanošću ka očuvanju vrhunske kvalitete svoje ponude i otvorenošću za nadolazeće tehnologije.

Datum: 10.09.2002.

Stranica 1 od 2

Početak
«
1
Mapa weba | Uvjeti korištenja | Referentna lista | Kontakt
Svi prikazani datumi i vremena su UTC+1. © 2011. IT CENTER - Sva prava pridržana.