Predstavljen IT CENTER e-Learner LMS

Na Zagrebačkom velesajmu je javno predstavljen e-Learner, prvi hrvatski upravljački sustav za učenje putem Interneta, razvijen u potpunosti na Microsoftovim tehnologijama.

U uvodnom izlaganju Goran Radman, direktor Microsofta Hrvatska, rekao je: "Microsoft je prepoznao eLearning kao značajan dio svog poslovanja na području obrazovanja, a kroz svoj poslovni model podržava partnere u razvoju fleksibilnih i skalabilnih eLearning rješenja," te ujedno naglasio "Hrvatska aktivno prati svjetske trendove na području obrazovanja i izuzetno mi je drago što ovom prigodom predstavljamo upravo prvo domaće eLearning rješenje našeg partnera tvrtke IT CENTER."

E-Learning, odnosno učenje putem Interneta, omogućuje izbor mjesta, vremena i trajanja učenja. Ključna prednost tog rješenja je da zaposlenici mogu obavljati kritične radne zadatke i u slobodnim trenucima učiti, u mjeri u kojoj im to radni proces dopušta. Također, to rješenje daje pristup udaljenim korisnicima, kojima financijski nije isplativo ili zbog nekog drugog razloga neprihvatljivo, putovanje do mjesta obuke. Nadalje, eLearning velikim sustavima uvelike olakšava standardiziran te vremenski i cjenovno prihvatljiv okvir za obuku velikog broja zaposlenika u kratkom vremenskom periodu, ili u dužem periodu, ali dislocirano.

Na tragu ovog svjetskog trenda, IT ENTER je razvio e-Learner - vlastiti upravljački produkt za on-line učenje. e-Learner pripada softverskim aplikacijama koje se zovu Learning Management System (LMS). Njihova primarna uloga je omogućavanje korisniku pohađanje on-line tečajeva i drugih obrazovnih sadržaja (kao što su fakultetski kolegiji, npr.) putem Interneta.

e-Learner se može implementirati u dva oblika: u velikim sistemima kao intranet rješenje, ili kao javni portal, dostupan široj javnosti. Intranet rješenje može se koristiti za obuku i obrazovanje vlastitih zaposlenika za različita tematska područja – razna poslovna znanja i vještine, informatiku, strane jezike i sl.

Platforma na kojoj radi e-Learner je, sa serverske strane, Microsoft Windows 2000, Microsoft SQL Server 2000 i Microsoft Internet Information Server, a sa klijentske Internet Explorer 5.x sa MS Java Virtual Machine.

"Izuzetno nam je zadovoljstvo da je rješenje još u beta verziji naišlo na veliki interes korisnika i da je trenutačno ugovorena i započeta implementaciji na Fakultetu za organizaciju i informatiku u Varaždinu te u Agenciji za državne službenike Republike Makedonije, koja pokriva obrazovanje kompletne makedonske državne uprave", rekao je, predstavljajući e-Learner, Zoran Löw, direktor IT CENTER-a.

Datum: 04.10.2002.
Mapa weba | Uvjeti korištenja | Referentna lista | Kontakt
Svi prikazani datumi i vremena su UTC+1. © 2011. IT CENTER - Sva prava pridržana.