Pratite nas

Biznis

15 biznis ideja za svakoga ko želi da pokrene vlastiti biznis

biznis ideje

Ako sanjate da napustite posao na koji idete svaki dan po 8 sati i postanete sam svoj šef vjerovatno ste onda i razmišljali o različitim biznis idejama.

Kako bi vam pomogli, skupili smo na jednom mjestu biznis ideje za svakoga ko želi da vodi svoj biznis. Spremni ste da odnesete stvari na viši nivo? Ovaj kranji vodič za preduzetništvo može vam pomoći da učinite više od toga i da kreirate dobru ideju.

Najbolje biznis ideje u 2019. godini

 1. Majstor

Uvijek popravljate stvari u i oko kuće? Često odgovarate na poziv prijatelja koji trebaju male popravke na svojim uređajima? Napravite web stranicu i stavite sve vaše usluge, kako vrijeme bude odmicalo, dobar glas će se sve dalje čuti.

 1. Stolar

Isto tako, ako imate strast za izradom lijepog namještaja po mjeri ili drugih kućnih dobara od drveta – budite sigurni da postoji ogromna potražnja za tim. Kada izradite nekoliko plakara, kuhinja i kreveta, uslikajte ih i razmislite o pokretanju web stranice ili još bolja opcija, pokretanja profila na društvenim mrežama.

 1. Programer

Od izrade web stranica za druge kompanije do pružanja tehničke podrške za odrađene projekte, kvalitetne web stranice i drugi programi su u velikoj potražnji konstantno.

 1. Personalni trener

Ponudite fitnes konsultacije, personalizirane režime prehrane i vježbanja. Ne zaboravite popuniti Instagram i Facebook profil sa inspirativnim citatima, besplatnim videozapisima za vježbanje i ukusnim idejama za užinu – to je uobičajeni način za fitnes gurue da izgrade svoje ime i reputaciju.

Najbolje biznis ideje u 2019. godini

 1. Samostalan grafički dizajner

Na svojoj web stranici postavite radove na koje ste najviše ponosi i izgradite portfolio. Od dizajna web stranica, do infografika, plakata itd. Mnoge tvrtke traže iskusne grafičke dizajnere, a jako je teško naći one sa slobodnim vremenom.

 1. Pisanje tekstova i blogova

Ako imate vještine pisanja, postoji neko voljan platiti za njih. Pišite blog postove za web stranice, članke u časopisima… Definitivno jedan od najtraženijih poslova u 2019. godini, a idealan za studente kao bi zaradili dodatni džeparac.

 1. Prevodilac

Govorite strane jezike? Pokrenite usluge prevođenja. Razmislite o specijalizaciji u određenom žanru prijevoda, kao što je medicinski ili finansijski prijevod, jer biste mogli ispuniti nišne potrebe u svojoj zajednici.

 1. Pokrenite e-trgovinu

Stvarate li ili skupljate nešto posebno? Razmislite o pokretanju e-commerce trgovine i pretvaranju vašeg hobija u posao sa punim radnim vremenom. Trebate li negdje prodati cijelu kolekciju koju posjedujete? E-commerce trgovina može učiniti vašu finansijsku strast održivom.

 1. Planer putovanja

Vrijeme putničkih agencija polahko prolazi, ali ljudi još uvijek traže one koji imaju smisao za koordinacju putovanja. Ako uvijek planirate savršen odmor zajedno sa prekrasnim hotelima, idealno mjesto i mnoštvo ukusnih restorana za svaki obrok, razmislite o oglašavanju svojih usluga kao moderniji pristup planiranju putovanja.

 1. Turistički vodič

Volite lokalnu povijest svog grada ili države? Razmislite o tome da postanete vodič. Naravno, morat ćete provesti niz istraživanja da biste mogli dobro obaviti posao, ali taj dio je svakako zabavan. Odvojite se nudeći obilaske koji govore o specifičnoj niši povijesti vaše zajednice. Neki turistički vodiči nude povijesne pješačke ture najažurnijih mjesta u njihovim gradovima.

 1. Konsultant

Ako imate značajno iskustvo ili znanje o određenoj temi, razmislite o tome da postanete konsultant. Možda ste stručnjak za marketing, imate znanje iz SEO oblasti ili uspješno vodite profile na društvenim mrežama. Ukoliko ste dobri u ovome, na tržištu je velika potražnja za ovim oblastima i cijene po satu su zaista visoke.

 1. Planer događaja

Možete se specijalizirati za određenu vrstu događaja – poput vjenčanja ili organizacijom seminara ili se specijalizirate kao planer događaja za sve oblasti. Ako ste dobo organizirani, posvećujete veliku pozornost detaljima i imate iskustva u planiranju velikih događaja, možda je vrijeme da drugi iskoriste vaše vještine.

 1. Šetač za pse ili njihov trener

Definitivno posao budućnosti na našem području. Vlasnici životinja žele na odmor, a ne mogu povesti svog kućnog ljubimca na daleki put. Idealna prilika da iskoristite tržište sa mršavom konkurencijom i preuzmete čuvanje kućnih ljubimaca na par dana.

 1. Osobni asistent

Opet, ako ste organizirana i vrlo detaljna osoba, život osobnog asistenta mogao bi biti idealan za vas. Ne želite biti vezani za jedan ured ili osobu cijeli dan? Razmislite o tome da postanete virtualni asistent koji vam omogućuje fleksibilnije radno okruženje.

 1. Instrukcije

Bilo da se radi o matematičkom čarobnjaku, majstoru za klavir ili vrhunskom hemičaru – nekome je sigurno potrebna vaša pomoć i spreman je platiti za to. Oglašavajte svoje usluge putem lokalnih škola, društvenih mreža i društvenih centara kako biste izgradili bazu klijenata.

Kada se uvjerite da vaša ideja ima potencijalni uspjeh, vrijeme je da napravite poslovni plan. Niste sigurni gdje početi? Pronađite na internetu nekoliko besplatnih primjeraka poslovnog plana. Poslovni planovi trebaju odrediti što čini vašu ponudu drugačijom od konkurencije. Također bi trebali biti kratki i djelotvorni. Vaš poslovni plan bi se trebao razvijati s vašim poslovanjem. Zapitajte se hoće li vaša poslovna ideja dobro funkcionisati od kuće. Ako želite voditi centar za kućne ljubimce, a živite u stanu bez dvorišta, onda taj posao definitivni nije za vas.

Krenite na posao!

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita