Pratite nas

Web dizajn

6 stvari za učiniti prije pokretanja WordPress stranice

wordpress web stranice

Jeste li spremni za pokretanje svoje WordPress stranice? Svaki dan tisuće novih stranica se pojavljuju na internetu. Zato se morate pobrinuti da se vaša stranica ističe i blista od samog početka. U ovom članku smo vam pripremili popis stvari koje morate učiniti prije pokretanja WordPress Internet stranice.

  1. Instalirajte WordPress sigurnosnu kopiju

Uvijek biste trebali postaviti WordPress sigurnosnu kopiju na Internet stranicu. Sigurnosne kopije su kao police osiguranja na vašoj Internet stranici. Ako nešto pođe krivo uvijek ju možete oporaviti.

Postoji puno dobrih besplatnih i plaćenih WordPress dodataka za sigurnosnu kopiju koje možete postaviti na svoju Internet stranicu za manje od minute.

Pobrinite se da sigurnosne kopije imaju automatski raspored i da se spremaju na virtualne spremišne servise poput Dropbox-a, Amazon S3 ili Google Drive-a.

  1. Osigurajte WordPress Administratorsko područje

Kao najpopularniji sustav upravljanja sadržajem u svijetu, WordPress je često popularna meta za hakere. Mnoge se WordPress stranice koriste godinama bez da se moraju suočiti s takvom prijetnjom ali bolje biti pripremljen nego požaliti.

Za sve naše stranice, postavili smo Securi vatrozid koji vaše stranice čini sigurnima od hakerskih napada. U svakom slučaju biste to trebali učiniti, pogotovo ako se radi o poslovnoj stranici.

Securi je kao da imate privatni sigurnosni sustav i stražare na svojoj fizičkoj poslovnoj lokaciji.

zastita web stranice

  1. Provjerite svoju stranicu od pogrešaka 404

Na novim Internet stranicama, pogreške 404 mogu pružit loše korisničko iskustvo. Morate osigurati da se sve stranice na vašoj Internet stranici dobro učitavaju i da nema poveznica koje nedostaju.

Ako ste već dodali svoju stranicu na Google search console, tada možete vidjeti da stranice u izvješću izbacuju pogešku 404, sadržaj nije pronađen.

Za novu Internet stranicu, moguće je da ju još niste dodali na Google Search ili Webmaster. U tom slučaju, morati ćete sami tražiti svoju stranicu da biste provjerili da sve radi kako treba. Ako imate puno sadržaja, tad prvo pogledajte vaše najvažnije stranice poput: o stranici, kontakti te stranice za registraciju i prijavu i tako dalje.

Možete postaviti e-mail upozorenja za pogreške 404 na vašoj stranici. Tako ih možete lakše nadgledati i popraviti.

  1. Provjerite slike, video sadržaje i slajdere

Slike i video sadržaji čine Internet stranicu interaktivnijom. Provjerite dali se sve slike ispravno učitavaju. Potražite upute kako ubrzati WordPress tako što optimizirate slike na stranici.

  1. Postavite Google Analytics

Ne možete napredovati ako ne znate kako vaši čitatelji međusobno djeluju s vašom stranicom.

Google Analytics je najlakši način da pratite kako čitatelji djeluju s vašom stranicom. Govori vam odakle vaši posjetitelji dolaze, što gledaju na stranici, koliko vremena provode na stranici i kako napreduje vaša stranica.

Važno je instalirati Google analytics prije pokretanja i objave, tako da možete pratiti kako je prošla sama objava stranice. Također vam pomaže pratiti povijesni zapis od dana kako ste ju pokrenuli i koliko je vaša stranica od tada napredovala.

  1. Provjerite SEO postavke

Tražilice su najveći izvor besplatnog stalnog prometa za većinu internet stranica. Optimiziranje svoje stranice za tražilice može vam pomoći u povećanju prometa.

Mi koristimo Yoast SEO dodatak na našim stranicama. Radi se o opsežnom programu za optimizaciju WordPress stranica.

To bi bilo sve, nadamo se da vam je ovaj članak pomogao pripremiti vašu listu stvari za učiniti prije pokretanja vaše WordPress stranice.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita