Pratite nas

Tech

8 Android aplikacija za obradu videa

Uređivanje videa važna je vještina u današnjem digitalnom dobu. S pametnim telefonom ili tabletom možete snimati i uređivati video u pokretu. Više ne morate ići na računalo da biste ih uređivali, to možete učiniti sa svog telefona s najboljim aplikacijama za izradu i uređivanje videozapisa na Androidu.

Postoji mnogo alata za uređivanje videa, ali ne ispunjavaju svi svoju funkciju kako bi trebali. Kako bismo vam olakšali zadatak, analizirali smo ponudu u potrazi za onim aplikacijama koje imaju sve što vam može pomoći u stvaranju sjajnih audiovizualnih djela. 

Važne karakteristike za odabir video aplikacije 

Veliki je broj ponuđenih aplikacije za obradu videa, no mnoge od njih ne ispunjavaju važne kriterije koje treba imati. Osim što je poželjno da je aplikacija besplatna, ključno je da sučelje aplikacije bude intuitivno kako bi korištenje bilo jednostavno; za najprofesionalnije korisnike i za one koji prvi put uređuju video.Osim toga, važno je da ima podršku za različite formate kako bi što kvalitetnije mogli napraviti obradu videa.

Uređivanje boja: boja koju bilježi video kamera nije uvijek ono što želite, stoga je bitno da vam aplikacija nudi mogućnost primjene filtara i efekata na različite isječke kako biste izmijenili tonove slike. Kod dodavanje boja uvijek treba biti oprezan, jer pretjerivanjem možete uništiti sliku.

Kontrola zvuka: zvuk videa jednako je važan kao i vizualni dio, stoga biste trebali potražiti uređivač koji omogućuje potpuno uređivanje zvuka. Mogućnost podizanja i smanjivanja glasnoće svakog od isječaka najmanje je što biste trebali tražiti, uz korištenje glazbe. Ovaj posljednji dio je ključan jer će vam omogućiti da se igrate ritmom videa. Također oprezno birajte glazbu koja se uklapa s radnjom videa i snimcima kadrova koje ćete montirati. 

Adobe Premiere Rush

Premiere Rush je uređivač koji vam nudi sve alate koji su vam potrebni za uređivanje videa na profesionalnoj razini. Dostupan je u Trgovini Play od svibnja 2019., a Premiere Rush počinje s vodičem koji će korisnicima koji su novi u ovoj temi objasniti najvažnije aspekte procesa uređivanja. Nakon ovog prvog koraka, imat ćete izravan pristup alatima kao što su vremenska traka s više pjesama, umetanje oznaka i naslova, glasovni slojevi, filtri za isječke ili prilagodbe zvuka. 

Ova aplikacija za uređivanje videozapisa usmjerena je na brzo i jednostavno uređivanje bez žrtvovanja profesionalne kvalitete. Nakon što je montaža gotova, možete odabrati na kojoj društvenoj mreži ćete podijeliti video tako da aplikacija automatski prilagođava svoju veličinu. Nažalost, nisu sve značajke programa Adobe Premiere Rush besplatne, a za pristup punoj verziji morate platiti pretplatu.

InShot

InShot je aplikacija za uređivanje videa koja ima više od 100 milijuna preuzimanja samo u Play Storeu. Radi se o besplatnoj aplikaciji za obradu videa koja je jednostavna za korištenje i puna funkcija koje vam omogućuju profesionalno uređivanje: izrezivanje isječaka, uređivanje zvuka, uključivanje prijelaza i glazbe, spajanje videa ili umetanje oznaka… InShot nudi i premium verziju s kojom možete ukloniti vodeni žig na izvezenom videu i pristupiti drugim dodatnim značajkama.

Imat ćete mogućnost komprimiranja i pretvaranja isječaka, uz rad s velikim brojem formata, kao što su MP4, MOV, AVI, FLV ili 3GP. Osim toga, možete promijeniti dimenzije slike kako biste ih prilagodili karakteristikama društvene mreže na kojoj želite objaviti video, kao što su TikTok ili Instagram.

Quik

Quik je još jedan besplatni uređivač videa koji možete koristiti na svom Androidu u samo nekoliko koraka. Možete dodati fotografije i videozapise s kojima želite napraviti završni komad i odabrati jedan od dvadesetak različita stilova uređivanja koje vam aplikacija nudi. Također možete dodati pjesme iz vlastite kolekcije jer Quik podržava MP3, M4A, MP4, MOV, AAC, ALAC, AIFF i WAV.

Ako vam se ne sviđa stil uređivanja aplikacije, uvijek imate mogućnost obrezati i preurediti isječke kako želite. U njih možete umetnuti tekstove i emojije, reproducirati ih u brzoj ili usporenoj snimci ili ih prikazati u visokoj razlučivosti. Osim toga, možete odabrati da ga spremite u kinematografskom, portretnom ili pejzažnom formatu kako biste ga pripremili za objavljivanje na društvenim mrežama poput Facebooka ili Instagrama.

Fillmora Go

Najbolji profesionalni softver za uređivanje videa za Windows i Mac, Filmora, također ima verziju za Android, a zove se FilmoraGO. Aplikacija je dizajnirana za korištenje s pametnim telefonom u vodoravnom položaju. Izbornik aplikacije je prilično jednostavan, s izborom kategorija koje ćete pronaći na desnoj strani zaslona, ​​zahvaljujući kojima ćete između ostalog moći dodavati glazbu, mijenjati prijelaze i dodavati teme.

Ako pritisnete ‘Uredi’, vidjet ćete da se pojavljuje cijela alatna traka s kojom možete mijenjati čak i najmanji detalj svojih snimaka. Također možete raditi s nekoliko videa u isto vrijeme. FilmoraGo vam može poslužiti za montažu videa bez plaćene verzije, iako se dodatne funkcije poput filtera plaćaju dodatno. 

YouCut

YouCut je još jedan uređivač videa za Android koji je vrlo koristan za brzo i jednostavno uređivanje, što je važna informacija za one koji nemaju puno kontrole i znanja nad ovom vrstom alata. Uz sučelje dizajnirano za vertikalnu upotrebu, YouCut vam omogućuje da jednostavno dodajete isječke, obrezujete ih, mijenjate njihov redoslijed, dodajete prijelaze, grafike i zvukove.

Jedna od jakih točaka ove aplikacije je to što je besplatna i nema reklama, što je temeljni aspekt da biste mogli napraviti dobro izdanje bez da vam smeta oglašavanje. Osim toga, nakon završetka obrade videa vidjet ćete da YouCut ne dodaje vodeni žig na obrađeni video, što je još jedan detalj vrijedan spomena.

Viva Video

Viva Video na Trgovini Play ima više od 100 milijuna preuzimanja i bez sumnje je jedna od najpoželjnijih aplikacija. Pomoću Viva Videa možete stvarati filmove s odabirom svojih fotografija, kao i uređivati ​​videozapise i snimati u TikTok stilu.

Aplikacija je prilično jednostavna, a možete dodavati glazbu, tekst, zamućenu pozadinu,prijelaze i različite efekte. VivaVideo ima reklame i vodeni žig, pa ako ih želite maknuti s videa i otključati više opcija, morat ćete se prijaviti za njegovu premium verziju.

Iako aplikacija nudi stvaranje originalnih videozapisa uz brojne mogućnosti unutar uređivača, zbog sigurnosnih problema korisnici su već neko vrijeme na oprezu i daju prednost pouzdanijim aplikacijama.

Video Show

Video Show ima širok izbor funkcija koje uključuju različite efekte, alate za komprimiranje, pretvaranje videa u audio, rezanje i dodavanje glazbe. 

Možete uređivati ​​videozapise iz svoje galerije ili ih snimati izravno s aplikacije uz primjenu filtera i glazbe tijekom snimanja. Najčešći alati prikazani su na kartici za uređivanje, poput korištenja prijelaza, zvučnih efekata i filtara, zajedno s drugim originalnijim alatima kao što je glasovno snimanje. Imajte na umu da će Video Show ostaviti vodeni žig na vašim kreacijama. Ako želite korištenje aplikacije bez žiga, postoji godišnja pretplata. 

ActionDirector

ActionDirector je jedan od najistaknutijih uređivača videa za Android zahvaljujući jednostavnom sučelju i opsežnim funkcijama koje nudi korisnicima. Uz podršku za videozapise do 4K, ActionDirector je usredotočen na uređivanje i produkciju akcijskog videa. Tako možete promijeniti brzinu reprodukcije određenih dijelova, dodati glazbu koja će se igrati s ritmom te naslove i tekst kako biste dovršili uređivanje.

Nakon što imate konačnu montažu, možete je podijeliti u punoj razlučivosti bez gubitka kvalitete originalnih isječaka. Sve u svemu, ActionDirector je jednostavna i besplatna aplikacija za uređivanje videozapisa za stvaranje sjajnih akcijskih komada.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita