Pratite nas

Tech

Kako astrologija zauzima sve veći prostor na Internetu

Kako tehnologija napreduje, tako sve više sfera naše svakodnevice pronalazi svoj prostor na Internetu. Jedan od najboljih primjera je horoskop. Nekoć smo o svome horoskopu mogli pročitati tek u novinama ili časopisu, a postojala je i opcija konzultiranja s nekim od stručnjaka u toj aktivnosti. Danas gotovo da je nemoguće da na Internetu ne naiđemo na razne članke koji pokušavaju opisati naš znak te kakva će nam biti situacija u ljubavi, poslu ili zdravlju.

Uspon astrologije

Kako je astrologija odjednom doživjela takav porast u popularnosti teško je reći, ali ako je netko glavni “krivac” za to, onda je to definitivno Internet. Horoskop je uvijek bio prilagođen svojoj publici, a danas je ta publika uglavnom mlađe životne dobi. Horoskopski članci u novinama nekad su nudili različite savjete za svoje čitatelje i bili su univerzalni, a danas možemo reći da novi mrežni sadržaji uvelike unapređuju svoju razinu i zaista su podložni prilagodbi različitoj publici.

Za svakoga ponešto

Nekada se za razna čitanja, kao što je primjerice natalna karta, moralo obratiti stručnjacima koji su znali kako se to radi, a danas su stranice posvećene astrologiji personalizirane za svačije potrebe. Osim horoskopa, može se ići puno detaljnije u otkrivanje samog sebe i za svakoga bi rezultati toga mogli biti drugačiji. Jedan od najboljih opisa s jedne internetske stranice tako svojim posjetiteljima kaže kako oni nisu samo jedan od 12, već jedan od sedam milijardi. 

Moderne horoskopske stranice i aplikacije također su kreirane tako da zadovolje najnovije trendove i fiksacije. Primjerice, moguće je naići na razna astrološka čitanja u kojima se opisuje kako trebate trošiti svoj novac, oblačiti se, koje igrice igrati ili čak za koju se karijeru odlučiti. 

Prilagodljivost

Horoskop se danas može prilagoditi za gotovo svaku sferu čovjekova života. Ljudi se stoga sve češće odlučuju koristiti baš horoskop kao odgovor na neka važna pitanja koja imaju, a to ponekad nije najsretnije rješenje. Međutim, kod mnogih je postao već stvar navike, ali ipak možemo reći da još uvijek nije u društvu prihvaćen kao nešto od krucijalne važnosti, već kao oblik zabave i zanimacije koji ponekad zna biti zaista precizan i točan. Bilo kako bilo, sve ovisi o pojedincima i njihovim viđenjima, a ona su zaista raznolika. 

Aplikacije

Ponekad nam se u današnje vrijeme čini kako postoji aplikacija za gotovo svaku aktivnost, zanimaciju i djelatnost. Horoskop definitivno nije izostavljen s tog popisa. Štoviše, horoskop je jedna od kategorija za koju danas možda postoji i najviše aplikacije, a one dolaze u raznim oblicima, značajkama i stilovima. Čitanje dnevnog, tjednog, mjesečnog, pa čak i godišnjeg horoskopa nikada nije bilo lakše i sve je dostupno doslovno na dlanu u bilo koje doba dana ili noći. Čini se kako je razvoj i implementacija horoskopa na Internet u jednom jako uzlaznom trendu i gotovo da je nemoguće reći hoće li taj trend posustati u budućnosti te kada. U svakom slučaju, jako je zanimljivo pratiti kako horoskop sve više počinje ovisiti o tehnologiji te kako je u jednom rekordnom roku upravo u njoj pronašao siguran i moderan dom.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita