Kako i gdje registrirati željenu domenu?

Kako i gdje registrirati željenu domenu

Kako i gdje registrirati željenu domenu?

Nakon što smo u uvodnim tekstovima razjasnili što je to domena te gdje i kako možete pretražiti koje domene su slobodne za registraciju, u ovom tekstu ćemo opisati kako i gdje možete registrirati željenu (slobodnu) domenu.

U prošlom tekstu spomenu smo 3 web stranice koje, između ostalog, pružaju uslugu pretraživanja slobodnih te registraciju istih domena:

 • Avalon
 • Namecheap
 • GoDaddy

Istim tim web stranica bavit ćemo se i u ovom tekstu jer one su, barem po našem mišljenju i višegodišnjem iskustvu, sve što vam treba!

Za početak možemo reći kako je avalon.hr definitivno naš 1. izbor za registraciju domena. Web stranica na kojoj čitate ovaj tekst ima domenu registriranu upravu na Avalonu.

Osim ove domene, naš tim ima još 10ak različitih web stranica na domenama koje su registrirane isključivo na avalon.hr i moramo priznati da za sada jako zadovoljni njihovom uslugom. Naša prva domena registrirana je prije više od 10 godina. Od tada pa do trenutka pisanja ovog članka kupili smo sigurno više od 100 različitih domena putem avalon.hr i nikada, ali baš nikada nismo imali nikakav problem i potrebu za promjenom davatelja te usluge.

Mislim da iz gornjeg teksta nije teško zaključiti tko je naš favorit i koga vam preporučamo. Za to postoji više razloga, a neki od njih su urednost poslovanja (svi računi stižu na vrijeme i potpuno su legalni) te savršeno organizirana 24/7 korisnička podrška. Kroz desetogodišnje iskustvo nikada nismo čekali više od par sati na rješavanje problema koji je nastao.

Na koji način kupiti domenu putem Avalona?

Idemo ovo razjasniti korak po korak, jer tko se prvi put susreće sa kupovino neke online usluge mogao bi zapeti na nekim banalnim stvarima za što stvarno nema potrebe.

 1. Ulaskom na stranicu www.avalon.hr u gornjem desnom meniu primijetit će te izbornik u kojem trebate kliknuti na „domene“.
 2. Nakon što ste kliknuli na „domene“ otvorila vam se nova podstranica avalona. U za to previđeno mjesto (teško da ga nećete vidjeti ) upišite samo naziv (prefiks) domene i zatim kliknite na „pretraži“
 3. Avalon-ov sustav će vam odmah reći da je ta domena slobodna ili ne. Ukoliko je željena domena slobodna, označite malu kućicu sa lijeve strane naziva domene te zatim „skrolajte“ stranicu do kraja. Na dnu liste domena vidjet će te zeleni gumb „Naruči odmah“. Kliknite ga
 4. Nakon što ste kliknuli na „naruči odmah“, došli ste na potvrdnu stranicu u kojoj možete pregledati svoju domenu te unijeti svoje DNS zapise (besplatno). Pregledajte košaricu, unesite svoje DNS-ove i ako je sve uredu kliknite na „Nastavi“.
 5. Došli ste na završnu stranicu u kojoj odabirete način plaćanja. Mi inače koristimo PayPal koji je najbrži način kupovine preko avalona. Vi odaberite način koji vam najbolje dogovara te izvršite plaćanje.
 6. Na e-mail će vam doći potvrda o kupljenoj domeni.
 7. Nakon što Avalon zaprimi vašu uplatu te je proknjiži u svom računovodstvu vaša kupljena domena bit će spremna za korištenje.
 8. Čestitamo, imate svoju domenu i možete početi graditi web stranicu na njoj.

Kako registrirati domenu? Jednostavno i brzo, zar ne?