Pratite nas

Tutorijali

[VODIČ] Kako napraviti paypal račun?

kako napraviti paypal račun

Počeli ste malo više, češće i detaljnije “surfati” po internetu i došli ste u situaciju u kojoj morate napraviti paypal račun? Itcenter.hr donosi vam detaljan vodič pomoću kojeg ćete sve potrebne korake svladati brzo i jednostavno. 

Šta je paypal? 

Uvijek je najbolje krenuti od početka, zar ne? Idemo prvo riješiti što je paypal, čemu služi i kako se koristi. 

Najjednostavnije objašnjenje PayPal servisa je da je to internet banka koja služi za primanje i slanje novca. Sigurnost paypal-a je zaista na maksimalnom nivou. Postoje tu neke rupe koje je potrebno urediti, ali to su stvari oko kojih se ne treba zamarati jer šansa da će se dogoditi baš vama je slična šansi da osvojite euro jackpot. 

Kako napraviti PayPal račun? 

Kako bi ste napravili paypal račun potrebno je imati kompitabilnu kreditnu karticu (većina RH kreditnih kartica poržava paypal). Imate kreditnu karticu? Nedostaje vam još samo internet veza. S obzirom da čitate ovaj članak, vjerujemo da imate i to! Pa, krenimo… 

1.Prvi korak 

U tražilicu na svom internet pregledniku upišite www.paypal.com . Nakon što vam se učitala službena paypal stranice, u gornjem desnom kutu lijevim klikom miša odaberite “Sign up”. 

2. Drugi korak 

Nakon što ste kliknuli na “sign up” otvorio vam se novi dio paypal stranice. Ovdje trebate odabrati između dvije vrste paypal računa. Riječ je o osobnom ili poslovnom računu.

Mi ćemo se kroz daljnji tekst fokusirati na to kako napraviti paypal račun. 

3. Korak broj tri

Nakon što ste odabrali da želite napraviti osobni paypal račun, došli smo do koraka u kojem trebate unijeti svoje osobne podatke. 

Unesite svoje podatke bez brige i pripazite da svi podaci budu točni. Ponavljamo, sigurnost paypal-a je na maksimalnom nivou i nema razloga za zabrinutost prilikom unošenja osobnih podataka. 

  • National ID je Vaš OIB (nekoć je bio JMBG, ali više ne).
  • Pripazite, morate imati pristup e-mail sandučiću kojeg unosite kao svoju e-mail adresu.

4. Četvrti korak

Vaši podaci su prihvaćeni? Vrijeme je da svoj paypal račun povežete sa svojom kreditnom karticom. 

paypal račun

Što god od ovih izbora da odaberete, otvoriti će Vam se sučelje koje će vas tražiti podatke kreditne kartice koju želite povezati sa svojim paypal računom. 

Unesite ispravne podatke svoje kartice! 

5.  Sigurnosne provjere

Bitno je napomenuti kako će vam paypal povući 20ak kuna sa vašeg računa kao neku vrstu sigurnosne provjere. Kada sve bude potvrđeno i provjereno paypal će vam vratiti tih 20ak kuna na kreditnu karticu s koje su sredstva “povučena”. 

  • Potvrda putem e-mail adrese

Vjerojatno ćete morati otvoriti sandučić e-mail adrese koju ste unijeli pri registraciji kako bi ste odradili još jednu sigurnosnu provjeru. 

  • Potvrda kreditne kartice

Nakon što se izvršili sve prethodno navedene korake, vaš račun je aktivan te je sada potrebno potvrditi svoju kreditnu karticu klikom na karticu, a zatim “Confirm credit card”.
PayPal će potvrditi vašu kreditnu karticu tako da će u prometu kreditne kartice biti ispisati četveroznamenkasti broj koji ćete kasnije upisati za potvrdu kartice. Do tog broja moguće je doći odlaskom u banku, pregledom ispisa transakcija ili korištenjem Internet bankarstva ako ga posjedujete.
To je prethodno spomenutih dvadesetak kuna koje PayPayl naplati, pa vrati na karticu. Nakon svake kupnje na vašu e-adresu dolazi račun.

Kako napraviti PayPal račun? Jednostavno, zar ne? 

Nadam se da će vam ovaj vodič olakšati cijeli postupak. Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć, slobodno nas kontaktirajte na [email protected] 

1 komentar

1 komentar

  1. Ivica Adžami

    31/03/2021 at 00:54

    Bez kreditne kartice se ne može otvoriti Pay Pal račun ??

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita