Pratite nas

Društvene mreže

Kako obrisati Instagram profil

kako obrisati instagram profil

Pratite naša uputstva da biste saznali kako obrisati Instagram ili kako da napravite kratku pauzu od izuzetno popularne aplikacije.

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža, sa 800 miliona korisnika širom svijeta. Ako ste probali Instagram i mislite da nije za vas ili se samo želite riješiti toga, sigurno se pitate kak oobrisati Instagram profil.

Slijedite upute u nastavku da biste izbrisali Instagram. Imajte na umu da nakon što izbrišete svoj račun, sve vaše fotografije će biti trajno uklonjene, tako da možete razmisliti o privremenom onemogućavanju profila. Pokazaćemo vam kako da i to uradite.

Ne možete da obrišete Instagram koristeći aplikaciju – to mora da se uradi preko web preglednika, bilo na pametnom telefonu, tabletu ili računaru.

Kako obrisati Instagram profil

1: Idite na Instagram stranicu za brisanje vašeg računa i unesite korisničko ime ili e-poštu i lozinku.

brisanje instagrama

2: Pored „Why are you deleting your account?“ (Zašto brišete svoj profil) koristite padajući meni da biste izabrali razlog. To uključuje „Privacy concerns“ (zabrinutost za privatnost) i „Too busy/too distracting“  (prezauzeto / previše ometajuće).

3: Instagram će pokušati da vas zadrži sa nekoliko prijedloga, ali ako ste odlučili da odete, ponovo unesite lozinku u polje ispod i kliknite Permanently delete my account (trajno izbriši moj račun).

Kako deaktivirati Instagram profil

Privremeno deaktiviranje vašeg profila je dobro rješenje, ako želite da napravite pauzu od Instagrama, odnosno planirate da se vratite u skorije vrijeme, a ne želite da izgubite svoje fotografije.

  1. Idite na instagram.com/accounts/remove/request/temporary/.Instagram će vas upozoriti da možete samo jednom sedmično izvršiti deaktiviranje profila.
    kako deaktivirati instagram profil
  2. Iz padajućeg menija izaberite razlog za deaktiviranje naloga.
  3. Ponovo unesite svoju lozinku i kliknite na „Temporarily Disable Account“ (Privremeno onemogući nalog).

Kako vratiti Instagram nalog

Kada ponovo budete spremni da se pridružite Instagram zajednici, možete bez problema aktivirati deaktivirani nalog.

Da biste to učinili, sve što treba da uradite je da se ponovo prijavite na svoj Instagram nalog.

Idite na instagram.com i prijavite se sa svojim korisničkim imenom i lozinkom da biste omogućili svoj deaktivirani nalog.

Imate problema? Obratite se direktno Instagram centru za pomoć ili kontaktirajte ASOS servis ekipu koja riješava sve vrste problema.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita