Pratite nas

Tech

Kako odabrati ispravan toner za printer?

Mnoga su poslovanja danas nezamisliva bez printera, a posjedovati printer i doma nije loša ideja. To bi mnogim ljudima uvelike moglo uštedjeti vrijeme kada moraju nešto hitno isprintati jer bi to mogli odraditi iz udobnosti svoga doma, umjesto da u gradu traže gdje bi to mogli odraditi. No, mnogi se ne odlučuju na kupovinu printera iz jednostavnog razloga jer se ne žele mučiti s kupovinom tonera za koje nisu ni sigurni kako ih odabrati te gdje kupiti. Upravo za takve smo sadašnje, ali i buduće vlasnike printera odlučiti kreirati jedan mali popis uputstva i savjeta kako odabrati ispravan toner za printer, neovisno o tome koji je proizvođač i model.

Uputstva

Naravno, najlogičniji i ujedno najjednostavniji način kako odabrati ispravan toner za printer je pogledati uputstva za korištenje koja su došla zajedno s printerom kada ste ga kupili. Tamo će pod tehničkim podacima biti navedeni i toneri za printere koji odgovaraju vašem printeru. U slučaju da iz nekog razloga ipak nemate uputstva za printer u tiskanom obliku, njih je uvijek moguće pronaći online kraćom pretragom po imenu modela printera. Uputstva će najčešće biti dostupna na stranici proizvođača tako da oko toga ne bi trebali biti previše brige.

Pretraživači tonera

Kada smo se već dotaknuli Interneta i služenja istim u svrhu pronalaska odgovarajućeg tonera, vrijedi istaknuti kako danas postoje različite stranice koje će također pomoći korisnicima da pronađu ono što traže. One će najčešće imati jednostavna uputstva i kraće upitnike koje je potrebno popuniti, a zatim će vlasnik printera lako saznati koji je toner odgovarajući za njegov printer.

Broj tonera

U još jednom od scenarija u kojem vlasnik nema pristup uputstvima svog printera, postoji brz i jednostavan način kako saznati koji toner će mu odgovarati. Sve što mora učiniti jest pogledati što piše na toneru kojeg želi zamijeniti. Svaki toner na sebi ima barem jednu manju naljepnicu na kojoj će pisati njegovo ime ili broj, a s tim podacima ne bi trebalo biti problema kupiti novi toner jer će prodavači znati o čemu je riječ.

Ručna pretraga

Kao što svaki toner ima naljepnicu na sebi koja govori o kojem je toneru točno riječ, tako će i na pakiranju svakog od tonera biti istaknuto u kojim se printerima mogu koristiti. Na taj se način vlasnici printera moraju malo dodatno potruditi kako bi pronašli toner koji im odgovara jer će možda morati pregledati velik broj pakiranja prije nego što pronađu onaj koji im odgovara, no na kraju dana svakako će biti zadovoljni jer su uspjeli pronaći ono što im je trebalo.

Kontaktiranje proizvođača

Jedan od načina koji smo ostavili za kraj je onaj koji bi zapravo trebao biti najtočniji. Vlasnik printera u svakom trenutku može na par načina kontaktirati proizvođača samog printera te poslati upit o bilo čemu što ga zanima vezano uz njihov proizvod. To se odnosi i na model tonera koji odgovara njihovom printeru, a tako će definitivno dobiti najtočniji mogući odgovor. Proizvođača se najčešće može kontaktirati putem e-maila, telefonskim pozivom ili chatom putem njihove web stranice, ukoliko je on omogućen za korisnike.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita