Pratite nas

Internet zarada

Kako postati (uspješan) bloger?

kako postati bloger

Kroz današnji članak potruditi ćemo se pojasniti vam kako postati bloger.

Prije nego što uopće počnemo detaljnije pojašnjavati ovu temu, bitno je da znate kako je u Hrvatskoj pisanje (i vođenje) bloga najčešće “kruh od 7 kora”.
Dakle, ukoliko očekujete da ćete pisanjem bloga preko noći zaraditi, možete slobodno odmah prestati čitati ovaj članak. Ne samo da možete prestati čitati članak, nego odmah i prekrižite u glavi ideju koju ste imali do sada.

Kako postati bloger? 

Danas svatko u roku od nekoliko sati može postati bloger. Postoji puno načina na koje možete u roku od par sati izraditi svoj besplatni blog i odmah početi pisati o temi koja vas zanima.

No, kako postati uspješan bloger… to je vrlo dobro pitanje čak i za nas koji se internet zaradom bavimo već dugi niz godina.

O čemu želite pisati? 

Za početak, naravno, morate odabrati temu bloga. Utvrditi u kojem “polju” imate najviše znanja i o čemu možete pisati točne i zanimljive informacije koje bi netko mogao želio čitati.
Ukoliko planirate pisati svoj blog na hrvatskom jeziku, svakako imajte na umu da je Hrvatska mala zemlja sa malim brojem stanovnika i da postoji šansa kako temu o kojoj pišete i ne prati baš veliki broj publike.

Kako planirate privući posjetitelje na svoj blog? 

Ok, odabrali ste tematiku svog bloga. Sada na red dolazi pitanje na kojem većina ljudi s idejom pokretanja bloga – odustane.

O čemu god da planirate pisati, imajte na umu kako je o tom već netko pisao (u barem 99% situacija). Ukoliko je taj netko pisao kvalitetne i zanimljive tekstove, vjerojatno je stekao publiku koja se vraća na njegov blog. Kako planirate već postojećim blologerima “oteti” barem jedan dio čitatelja?

Ukoliko planirate posjetitelje privući preko google-a, bilo bi dobro da za početak istražite koliko je jaka vaša konkurencija.
Za istraživanje konkurencije koristi mogu se koristiti razni softveri kao npr. mangools.com.

Kada ste istražili konkurenciju, razmislite je li vaše znanje o SEO optimizaciji dovoljno dobro kako bi ste pretekli ili barem sustigli svoju izravnu konkurenciju.

Znate li osnovna pravila u pisanju tekstova (članaka)?

Ukoliko planirate postati uspješan bloger, morali bi ste znati neka osnovna pravila o načinu na koji ćete pisati svoje članke.

Nedavno smo pisali članak na tu temu, pa da se ne ponavljamo, svoje vještine možete izbrusiti na ovom link-u.

Kako ćete nazvati svoj blog? 

U ovom koraku budite vrlo oprezni. Odaberite odgovarajuću domenu za svoj blog i smislite mu naziv koji bi mogao biti potencijalni brand.

Naš blog, itcenter.hr, potencijalno je “brand name” za web stranicu koja se bavi IT svijetom. Možete li zamisliti kako taj naziv stoji na jumbo plakatu pored ceste kojom se vozite? Bi ste li iz prve mogli pretpostaviti što ćete pronaći ukoliko na tražilicu upišete “itcenter.hr”?

Kada jednom osmislite naziv svog bloga i pokrenete ga pod tim nazivom – nemojte ga više mijenjati. Trudite se od tog naziva napraviti brand name koji će ljudima biti sinonim teme kojom se bavite.

Također, kao dio početne investicije preporučamo vam da registrirate domenu .com, .hr, .net (…) ekstenzije.

Kako ćeš napraviti svoj blog? 

Postoji više načina na koji možete napraviti svoje blogove. Za početak bi smo vam savjetovali da u izradu svog prvog bloga ne ulažete veće količine novca. 

Ako ste baš zagrijani za ovaj posao, onda vam sigurno neće biti problem naučiti kako da sami izradite svoj blog.
Ne brinite, ne morate znati programirati niti biti iskusan dizajner.
Vjerujemo kako danas svatko može u nekoliko dana naučiti kako da izradi jedan wordpress blog (portal).

Ukoliko nemate vremena ili ne želite učiti kako napraviti wordpress blog, slobodno nam se obratite. Mi ćemo vam vrlo brzo i povoljno izraditi blog na kojem ćete moći početi raditi već nekoliko sati kasnije.

Kontakt: [email protected]

ZAKLJUČAK

Kako postati uspješan bloger? Jako teško!

Ukoliko planirate na taj način zarađivati, nemojte puno očekivati. Trebat će vam jako puno vremena, truda i rada kako bi ste ostvarili zaradu na ovaj način.
Najbolje bi bilo da bloger postanete u slučaju da ste zaista željni pisanja tekstova na određenu temu i da na to gledate kao na hobi.

Kasnije, ukoliko ne odustanete od svog hobija, moguće je da ćete ga uspjeti monetizirati.

 

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita