Pratite nas

Hosting & Domene

Kako pretražiti slobodne web domene?

slobodne domene
Kako pretražiti slobodne web domene?

Nakon što smo u uvodnom tekstu o domenama objasnili što su to web domene, vrijeme je da vam otkrijemo i kako ih možete pretraživati.

Nakon što ste smislili naziv za naziv svoje buduće web stranice, imate ideju i koji naziv domene će te registrirati… vrijeme je da potražite je li ta domena slobodna ili se možda netko već koristi njome.

Domeće web stranice za pretragu (i kupovinu) domena

Najpoznatija Hrvatska stranica za pretraživanje slobodnih domena je www.avalon.hr.

Nakon što uđete na njihovu stranicu, u gornjem desnom kutu imate izbornik u kojem trebate kliknuti „domene“ i nakon toga će vam se otvoriti podstranica avalona koja je ujedno i odgovor na ovu temu.

Naravno, ovo nije jedini način, ali mi iz notiti-a taj način koristimo već godinama.

Stranica avalon.hr u svojoj ponudi dosta velik izbor ekstenzija, no nema baš sve. Mišljenja smo da ih ima sasvim dovoljno i da su zastupljene gotovo sve važne svjetske ekstenzije (uključujući sve nacionalne domene za ovaj dio Europe).

Strane web stranice za pretragu (i kupovinu) domena

Postoji ogroman broj web stranica koje nude ovu uslugu, no sve one to rade po više-manje istom principu, pomoću istih algoritama. Baš iz tog razloga ovdje ćemo navesti samo nekoliko provjereno dobrih stranica na kojima možete pretražiti slobodne domene te ih kasnije kupiti.

  • Namecehap

Namecheap je velika kompanija koja prodaju domena, hostinga, SSL-ova (i slično) obavlja kao svoju primarnu djelatnost. Na njihovoj stranici možete pretražiti te dosta povoljno kupiti domenu, ali i druge usluge povezane sa izradom web stranice.

  • GoDaddy

Sve vrlo slično kao i gore navedeni namecheap. Po dosadašnjem iskustvu i po sudjelovanju na raznim forumima i razgovoru sa ljudima koji su u online business-u, GoDaddy je najkorištenija stranica za usluge registriranja domene.

Osim ove dvije, postoji još ogroman broj sličnih web stranica na kojima možete dobiti istu ili sličnu uslugu.

Zaključak

Veliki broj web stranica nudi uslugu pretraživanja slobodnih domena (te registraciju istih). Mi bi smo vam savjetovali da koristite web stranice navedene u ovom tekstu.

Još jednom ponavljamo, ovu uslugu pruža vjerojatno desetak tisuća web stranica i nemoguće ih je sve nabrojati i provjeriti. Ovdje navedene web stranice sadrže sve usluge koje će vam ikada trebati za bilo što vezano za registraciju domena.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita