Pratite nas

Tech

Kako uz pravilnu rasvjetu stvoriti ugodni ambijent

Igra svjetlosti u našem domu može stvoriti najrazličitije efekte. Uz odgovarajuću rasvjetu, mijenjat ćemo, bez problema, intenzitet i boju svjetla, te na taj način podešavati atmosferu u cijelom, ili jednom dijelu prostora, već prema raspoloženju i prigodi. 

Dnevni boravak je izložbeni prostor stana. Ovdje se dočekuju prijatelji i provodi veliki dio slobodnog vremena. Podrazumijeva se da bi ovaj prostor trebao biti osobito privlačan i ugodan. Pravim konceptom rasvjete, koja ima različite funkcije ovisno o situaciji i potrebama, može se postići mnogo na udobnosti omiljenog nam prostora. 

Od klasične opće rasvjete i ideja za kutnu rasvjetu, pa do prijenosnih ukrasnih svjetiljki koje rade bez utičnice, postoji širok izbor rasvjetnih modula. U sažetku, za osvjetljenje dnevnog boravka, vrijedi sljedeće – sve je u mješavini svjetla!

Pomoću aplikacije za pametne telefone moguće je planirati dnevne rutine rasvjete za pojedine prostore. Ujutro se, na primjer, u određeno vrijeme pali univerzalno bijelo svjetlo, a kasno poslijepodne slijedi promjena u ugodno, toplo svjetlo. Pametno svjetlo se više ne mora kontrolirati samo putem aplikacije ili daljinskog upravljača, već i glasovnom naredbom.

Foto: Pixabay

Evo nekoliko savjeta kako putem rasvjete postići očaravajući ambijent:

  • Objesite svjetiljke – Viseća svjetiljka iznad sofe djeluje poput sunca i stavlja ovo omiljeno mjesto u centar pažnje. Ujedno stvara opuštenu i skladnu  atmosferu. Viseće svjetiljke dostupne su u svim zamislivim stilovima, od funkcionalnih nordijskih, sve do glamuroznih. Izbor materijala i boja je širok i raznolik, tako da nemojte isključiti mogućnost nabavke nekoliko modela za isti prostor.
  • Ugodno se smjestite uz podnu svjetiljku – Što želite više na kraju uspješne večeri, nego se smjestiti u omiljenu fotelju uz knjigu… Topla, ugodna rasvjeta, dovoljno jaka za čitanje, ali ne i presvijetla za opuštanje, učinit će pravu magiju. Ove su svjetiljke, također, dostupne u bezbroj modela i stilova. Ne moraju obavezno stajati u nekom kutu, pokraj fotelje, već podnim svjetiljkama možete naglasiti bilo koji dio stana.
  • Stolne lampe za ponijeti – Ove svjetiljke se, osim po boji, dizajnu i materijalu, razlikuju i po fleksibilnosti. Neke imaju svoje stalno mjesto, dok se druge jednostavno ponesu sa sobom po potrebi. Light to go nije samo must-have za vrt. Popularne su i u zatvorenom prostoru, gdje ih možete, poput lampiona, postavljati na određena mjesta koja želite rasvjetom naglasiti.
  • Istaknite komodu zidnim svjetlimaZidna svjetla izgledaju sjajno iznad komode u dnevnoj sobi i elegantnom namještaju daju odsjaj, te naglašavaju sve ukrasne detalje – od vaze do okvira za fotografije. Bilo gdje da ih postavite ispunjavat će kreativnu i funkcionalnu svrhu. Relativno složena instalacija nije uvijek potrebna, jer su neki modeli dostupni i s priključkom na utičnicu.
  • Spotovima i reflektorima napravite pozornicu – Jednostavno usmjerite svjetlo na svoje omiljene elemente ili dijelove dnevnog boravka. Spot-lampe i reflektori mogu se naći kako na zidu, tako i na stropu, i lako se preusmjeravaju prema potrebi. Ova je rasvjeta izuzetno impresivna u kombinaciji različito usmjerenih slapova svjetlosti.

Sada vas pozivamo da pogledate širok izbor moderne rasvjete na internet-stranici idealno.ba, gdje možete vrlo jednostavno, i po najpovoljnijim cijenama na tržištu, obaviti odličnu kupnju.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita