Pratite nas

Internet zarada

Odobrenje AdSense: Što učiniti i kako pripremiti novi web site?

odobrenje adsense

Sve veći broj ljudi ulazi u poslove vezane za Internet industriju, prvenstveno misleći na web stranice. Mnogi se već na samom početku pronađu u situaciji da ne znaju što i kako dalje. Jedna jako zanimljiva tema, i pitanje mnogih je: što učiniti da se dobije odobrenje AdSense računa na novim web stranicama?

U nastavku ćemo napisati naš kratki osvrt na tu temu, i pomoći vam da što prije i na ispravan način dobijete pravo prikazivanja AdSense oglasa na vašem web prostoru.

Nova Web stranica i zarada Google oglasa

Odobrenje AdSense oglasa na sajtu

Prvo da naglasimo: mnogi će se upustiti u izradu i objavu web stranica da bi ostvarili neki novčani prihod. Puno je načina za monetizaciju web prostora, ali je svima na prvom mjestu Google AdSense. Znamo svi za Google, ali mnogi su slabo upoznati sa strogim pravilima koja ima ova kompanija. Pravila su takva i trebaju se poštivati. Prvenstveno su tu da bi se izdvojio kvalitetan sadržaj na internetu, i uklonio sadržaj koji nema kvalitetu. Ako razmišljate u tom pravcu, uvjereni smo da ćete bez većih problema ući u AdSense program i biti nagrađeni za svoj trud i zalaganje.

Ako smatrate da ovaj način zarade nije ono što želite, možda bi bilo dobro da se iskušate u nečem drugom. Pročitajte na temu zarada na internetu, i odaberite sebi najbolji način zarade.

Napomena: Ako tražite brzu zaradu, bez da imate dugoročni cilj, i ne želite poštivati pravila, onda ovaj tekst nije za vas.

Krenimo dalje sa pisanjem, u namjeri da pomognemo početnicima (web majstorima), da dobiju odobrenje AdSense za novi web.

Nova web stranica, bez obzira bio to WordPress site, Joomla ili neki drugi template, treba imati neki prihvatljiv i standardiziran dizajn, imati sadržaj i funkciju na internetu. Nasumično pisani tekstovi, kopirani sadržaj, ili servis koji nema vrijednost i kvalitetu, neće tek tako ući u program AdSense. Sadržaj i kvaliteta su na prvom mjestu, i to s razlogom.

Krenimo sa pretpostavkom da želite imati stranicu, koju želite predstaviti kolegama, poznanicima i čitavom svijetu. Vjerojatno ste spremni i potruditi se, složiti neki dizajn i početi sa popunjavanjem kvalitetnog sadržaja.

Kvaliteta na prvom mjestu

Ako ste spremni objaviti kvalitetan sadržaj, koji može biti koristan i od pomoći osobama koje posjećuju stranicu, svakako se pripremite za temu o kojoj želite pisati i krenite s vašim radom. Na stranici nužno ne treba biti samo tekst. Glavni fokus mogu biti fotografije, autorske naravno, ili neki glazbeni ili video sadržaj. Važno je da ste vi autor, ili ako niste, da poštujete autorska prava i slijedite pravila koja su jasna za objave takvog sadržaja.

Objavite sadržaj koji ima smisla, daje kvalitetu i neku dozu ozbiljnosti. Cilj je da vaši korisnici (posjeta) imaju koristi od pregledavanja sadržaj i da budu zadovoljni viđenim/pročitanim na vašim web stranicama. Dajte si vremena i dobro pripremite i oblikujte sadržaj, prije nego ga objavite. Budite dosljedni u kvaliteti.

Na kraju, takav pristup daje vam autoritet, koji će biti potreban kada budete aplicirali za Google AdSense.

Nikako se nemojte upuštati u kopiranje sadržaja sa drugih web izvora, ili čak krađu tuđeg materijala. Na taj način nećete ništa postići, a opet ćete izgubiti i trud i vrijeme. Za odobrenje AdSense oglasa trebate igrati po pravilima.

Količina sadržaja može biti presudna

Sa vašim novim portalom, ili blogom, možete aplicirati bez obzira na količinu sadržaja kojeg imate objavljenog. Ipak, to ovisi o samoj strukturi web stranice i trebate se voditi tom logikom.

Ako želite aplicirati za AdSense, recimo sa nekim Internet portalom, onda se od vas traži i neka određena količina objavljenog sadržaja. Za kvalitetu smo već napisali, i smatramo da ste taj uvjet ispunili. Sljedeće je dakle, da imate neki određen broj objava, jer sa 5-6 objavljenih članaka nećete biti odobreni za Google AdSense.

U slučaju da ste uradili neki HTML web site, neku web aplikaciju (kalkulator isl…), onda možete očekivati odobrenje i s manjim brojem tekstualnih objava. Na takvim stranicama tekstualni sadržaj nije u fokusu, ali svakako trebate postaviti stranice: O nama, Uvjeti korištenja, GDPR regulativu i druge naznake za korisnike koji dođu i koriste vaš servis.

Foto blog može biti u programu Google AdSense ali će takav blog trebati da sadrži i tekstualni sadržaj. Teško da će Google odobriti objavu AdSense oglasa na osobnom blogu koji nudi isključivo fotografije kao sadržaj. Potrudite se opisati svaku fotografiju, ili galeriju fotografija sa prikladnim tekstom. Ako je riječ o fotografijama sa nekog putovanja, napišite gdje ste bili i vaše dojmove o posjećenim lokacijama. Fotografije sa odmora također možete opisati i na taj način predstaviti lokacije koje ste posjećivali. Google oglasi mogu stajati uz tako pripremljen sadržaj.

Kvaliteta posjete na vašu web stranicu

Dok ste radili kvalitetan sadržaj, objavljivali i podijelili vašu stranicu na društvenim mrežama, i Google je već vjerojatno indeksirao neke objave i počeo polako da šalje posjete prema njemu. Važno je imati organsku posjetu prema web stranicama za koje tražite pokazivanje Google AdSense oglasa. Ako ste dobro krenuli u vaš online posao, velike su šanse da polako krenu i posjete ka vašem web mjestu. Ako je broj posjeta značajan (ovisno o starosti i količini sadržaja), veće su šanse da dobijete odobrenje AdSense reklama na web sajtu.

Sami možete pratiti broj posjeta, izvor posjeta i ponašanje korisnika na vašem web mjestu. Za takav uvid trebate koristiti Google Analytics. To je još jedan jako dobar Google alat, koji ćemo objasniti drugom prilikom.

Za sada, ako ste tek počeli, imate dovoljno informacija da znate kada je vrijeme da aplicirate za Google AdSense.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita