Pratite nas

Biznis

Organizirajte svoje bilješke pomoću ovih 15 korisnih aplikacija

Danas postoji velik broj aplikacija za organiziranje svakodnevnog rada kroz bilješke, popise i zadatke. Jedna od omiljenih aplikacija koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta je Google Keep. Zahvaljujući svojoj svestranosti i jednostavnosti korištenja, ovaj pratitelj svih dnevnih obaveza i razmišljanja, omogućuje pohranjivanje tekstova, podsjetnika, popisa obveza ili popisa za kupnju. Osim Google Keep-a, postoje brojne alternative za organizaciju bilješki, a danas ćemo vam pomoći da odaberete najbolju opciju.

Google Keep

Google Keep se uglavnom koristi za vođenje bilješki i njihovo organiziranje na uređajima, kao da se radi o klasičnom “post-it” papiru. Među mnogim dodatnim značajkama, također nam omogućuje postavljanje podsjetnika za najvažnije bilješke ili izradu popisa obveza.

Za korištenje Google Keep-a potrebno je stvoriti Google račun putem kojeg možete sinkronizirati podatke između svih naših uređaja. I u mobilnoj aplikaciji i u pregledniku, njegova upotreba je praktički identična: jednostavno ćete kreirati bilješku i dodijeliti joj različite parametre, oznake ili podsjetnike. 

Možete izravno dodati glasovnu bilješku, sliku, kontrolni popis ili doodle. Nakon dodavanja, možemo popraviti bilješku, postaviti alarm ili podsjetnik, obojiti oznaku ili je arhivirati. Na isti način, moguće je podijeliti bilješke s drugim korisnicima kako bi ih i oni mogli uređivati. Također, kad god pristupite Google Keep-u, možete na prvi pogled vidjeti sve svoje bilješke. Kako bi sve izgledalo preglednije, možete primijeniti i filtre za bolji pregled. Naravno, Google Keep je potpuno besplatan i dolazi unaprijed instaliran na gotovo svim Android uređajima.

Bundled notes

Vjerojatno najbolja novija aplikacija za bilješke za Android. Ne samo da ima izvrstan dizajn koji se temelji na linijama Material Designa, nego je većina opcija i besplatna. Možete napravite bilješke s potpuno jedinstvenim organizacijskim sustavom koji se temelji na paketima i naljepnicama. Osim toga, pohranjene bilješke imaju podršku za format markdown, a moguće ih je pregledavati ili uređivati ​​s računala koristeći web verziju Bundle Notes ako se pretplatite na Pro verziju, dostupnu za 1,89 eura mjesečno ili 15,99 eura mjesečno.

Ruff

Aplikacija Ruff je dizajnirana za pisanje i spremanje bilješki bez previše komplikacija, zahvaljujući minimalističkom dizajnu i jednostavnom formatu, koji vam omogućuje da napišete sve što trebate na tekstualnom listu, koji se automatski sprema i vraća između sesija. Aplikacija je besplatna, iako postoji mogućnost nabave Pro verzije po cijeni od 1,69 eura. Osim toga, ima verziju za Windows dostupnu u Microsoft App Storeu.

Lumine

Lumine je najbolja alternativa Google Keep-u koja danas postoji. Možda nije bolja aplikacija za bilješke od Bundle ili Ruff, ali je najbliža Googleovoj aplikaciji za bilješke. Dizajn mu je vrlo sličan, s notama boja na glavnom ekranu aplikacije. Međutim, dodaje funkcije koje nisu prisutne u Keep-u, kao što je mogućnost transkripcije slika i pretvaranja u tekst. Također uključuje značajke kao što su automatska sinkronizacija u oblaku, organizacija po kategorijama, podsjetnici, zadaci i brojne druge mogućnosti. Sve navedeno nudi se  u zamjenu za jednokratnu uplatu od 1,09 eura.

Notion

Notion je mnogo više od aplikacije za bilješke i tekst. To je sveobuhvatna usluga koja se, uz malo predanosti, može koristiti za organiziranje cijelog vašeg života. Njegovi kreatori definiraju ga kao uređivač koji kombinira bilješke i zadatke u istoj aplikaciji. Međutim, značajke su puno naprednije i sadrže baze podataka, mogućnost dodavanja bogatih medijskih sadržaja, ugrađivanje web stranica, izvanmrežni pristup i još mnogo toga. Notion se svakako ubraja u jednu od najsvestranijih aplikacija koje su trenutno u ponudi. 

Quip

Quip vam nudi moćnu i jednostavnu aplikaciju za bilježenje, organiziranje popisa zadataka i suradnju sa suradnicima putem svog chata. Omogućuje vam dodavanje i oblikovanja teksta vašim bilješkama, prilaganje slika i izradu tablica.

PastelNotes

Još jedna besplatna aplikacija za bilješke s dizajnom sličnim Google Keep Notes je PastelNotes. Govorimo o aplikaciji koja vam omogućuje stvaranje bilješki kategoriziranih po bojama, s jednostavnim sučeljem lakim za korištenje. Jedna od njezinih najzanimljivijih značajki je mogućnost blokiranja pristupa bilješkama PIN-om ili otiskom prsta, tako da im samo vi možete pristupiti.

One Note

Ako tražite moćnu aplikaciju za bilješke i tekst sa sinkronizacijom u oblaku, a koja također služi kao alternativa Evernoteu, Microsoft OneNote može biti jedna od najboljih opcija. Riječ je o višeplatformskoj aplikaciji sa sinkronizacijom putem vašeg Microsoft računa, koja između ostalog nudi mogućnost stvaranja bilješke, slobodno pisanje, oznake, organizaciju po stranicama ili kategorijama, podršku za multimedijske elemente i mnoge druge zanimljive opcije. Aplikaciju je moguće preuzeti i koristiti potpuno besplatno na bilo kojem uređaju.

ColorNote

ColorNote je aplikacija za bilješke koje korisnici najčešće preuzimaju na Androidu. To je potpuno besplatna i vrlo jednostavna aplikacija koja vam omogućuje da organizirate  bilješke i popise, dodijelite im boju, zaštite ih lozinkom tako da nitko ne može vidjeti njezin sadržaj i sinkronizaciju svih bilješki. ColorNote je rezerviran samo za bilješke i ne dozvoljavanja prilaganje fotografija. 

Evernote

Evernote je najpoznatija i najcjelovitija aplikacija za bilješke. Omogućuje vam izradu bilješki, popisa, prilaganje audio bilješki, skeniranje dokumenata, pisanje bilješki rukom i još mnogo zanimljivih funkcija. Bez plaćanja mjesečne pretplate možete sinkronizirati samo dva uređaja i spremiti bilješke do 60 MB mjesečno.

Diaro

Diaro vam nudi aplikaciju za bilješke koja služi i kao osobni dnevnik za spremanje i prilaganje svega što vam padne na pamet kao bilješka. Omogućuje vam da svoje bilješke organizirate po kategorijama i oznakama. Opciju bez oglasa i reklama morate platiti 4,99 eura. Nakon toga možete uživati u sinkronizaciji i pretvaranje vaših bilješki u PDF.

Adler Notepad

Adler Notepad je aplikacija za bilješke vrlo slična Google Keep-u. Omogućuje vam stvaranje bilješki, popisa zadataka, glasovnih bilješki, prijelaz s glasa na tekst i dodavanje slika iz kamere i galerije. Za organiziranje vaših bilješki, sigurno vam neće nedostajati oznaka. Korištenje aplikacije je besplatno, no ako želite opciju bez reklama, cijena je 2,99 eura.

ClevNote

ClevNote se promovira kao praktična i učinkovita aplikacija koja vam omogućuje da zapišete potrebne informacije u svakodnevnom životu, kao što su broj tekućeg račun, popis za kupnju, rođendani vaših najdražih, računi i tekstualne bilješke. Kako bi uživali u korištenju bez reklama i oglašavanja, cijena je 4,99 eura.

Simplenote

Simplenote je nagrađivana aplikacija za bilješke koju je jednostavno koristiti zbog vrlo minimalističkog sučelja. Možete samo kreirati tekstualne bilješke i organizirati ih s oznakama. Ima sinkronizaciju između svih vaših uređaja i potpuno je besplatan.

InkPad Notepad

InkPad Notepad je aplikacija za bilješke čije sučelje izgleda poput stranica papirnate bilježnice. Omogućuje vam bilježenje i izradu popisa obveza i kupnji, no ponuda funkcija je na osnovnoj razini. Ako ju želite koristiti bez ometanja i oglasa, te uživati u neograničenoj sinkronizaciji i zaključavanju PIN-om, cijena je oko 2,20 eura mjesečno.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita