Pratite nas

Film

Podnaslovi za serije i filmove, najbolje stranice za skinuti podnaslove

podnaslovi

Ako volite gledati filmove ili serije na vašem računalu, bez da pretražujete TV programsku shemu, ovom prilikom ćemo spomenuti neke internet stranice gdje možete preuzeti podnaslove. Mnogi će se snaći sa engleskim, ali je bolje pogledati film ili seriju kada imate podnaslov, odnosno prijevod. Podnaslovi za serije i filmove nalaze se na sljedećim mjestima.

Nekada je malo teže pronaći prijevod za film, zbog čega ćemo i spomenuti neke stranice da bi olakšali pretragu. Na vama je da si izaberete film ili TV seriju, kupite kokice i opustite se uz vaš ekran. Preuzmite podnaslov, i zabava može započeti.

Podnaslovi za filmove i TV serije

Programska shema, koliko god bogata, nekada jednostavno nije tempirana dobro sa našim slobodnim vremenom. U tom slučaju, umjesto da čekate prikazivanje nekog filma ili serije tražite zabavu uz gledanje na računalu. S obzirom da takvi materijali traže učitavanje podnaslova, trebate znati gdje pronaći podnaslov, i učitati onaj pravi. Pomoći ćemo vam u pronalasku podnaslova, tako što ćemo spomenuti par jako dobrih internet servisa koji nude baš to, podnaslove za filmove i TV serije.

Downsub titlovi

Downsub je internet servis za gledanje omiljenih serija i filmova sa podnaslovom koji izaberete. Ovaj servis možete koristiti samo za online gledanje video sadržaja. Na stranici imate detaljno objašnjeno kako se učitava podnaslov, da bi dobili titlove dok gledate video. Downsub generira i preuzima datoteke titlova za videozapise sa servisa kao što je: YouTube, Vlive, Viki, Hotstar i mnogi drugi.

Stranica podnapisi

Jedna odlična stranica iz regije podnapisi.net odlično će poslužiti da gledate omiljene filmove uz odgovarajući prijevod. Osim velikog izbora titlova za filmove, na stranici možete pronaći prijevode za TV serije, veliki broj njih. Stranica je odlično ažurirana, i novi titlovi se unose redovno, skoro svakog dana. Da bi izabrali najbolji podnaslov, vodite se ocjenom korisnika, koji su već pretraživali i izabrali najbolji subtitle za određeni film ili seriju. Pretraživati podnaslove možete po ključnim riječima, godini, vrsti filma i po nekim drugim kriterijima. Baza podnaslova je za TV serije i filmove zaista je bogata, i gotovo je sigurno da ćete pronaći podnaslov za film koji želite gledati.

Subscene titlovi

Subscene je jako popularan internet servis za preuzimanje prijevoda za filmove i Tv serije. Posjeduju jako bogatu bazu prijevoda, a ukoliko niste pronašli odgovarajući subtitle, možete ga zatražiti i očekivati njegovo pojavljivanje u bazi. Moramo spomenuti, u pozitivnom kontekstu, činjenicu da korisnici servisa mogu dodavati nove prijevode. Ovo je dobro u slučaju ako neki prijevod nije dobro urađen, ili ima nedostatke. Možete postojeći prijevod preuzeti, urediti ga i staviti na servis Subscene. Stranica ima jednostavno sučelje, sa opcijama pretraživanja po raznim parametrima.

TVSubtitles stranica za preuzimanje titlova

TVSubtitles.net servis ponudit će mogućnost pronalaska podnaslova. Ako tražite podnaslov za film ili omiljenu seriju, svakako pokušajte sa ovim internet servisom. Stranica je dobro organizirana, doduše prilagođena desktop pregledavanju. To vam zapravo ne treba smetati, jer ćete stranicu i koristiti na vašem računalu, prije nego pokrenete film ili seriju. Baza podnaslova je bogata i redovno se održava. Da bi pronašli podnaslov za film ili TV seriju, koristite tražilicu. Tražilica na ovoj stranici je najjednostavnija, bez opcija za precizno pretraživanje. Dobro je to što su podnaslovi podijeljeni u kategorije: Film i TV serija. Tako je pretraživanje, koliko toliko, filtrirano. Ako imate i vi neki prijevod na računalu, možete ga prenijeti na TVsubtitles, i tako pomoći nekom drugom, tko želi gledati film ili seriju s tim naslovom.

OpenSubtitles

OpenSubtitles.org ima jednu od najvećih baza podnaslova na svijetu. Web stranica je dostupna na više jezika, kao i sami prijevodi filmova i TV serija. Tražilica za naslove radi odlično, sa mogućnošću preciznog traženja po različitim parametrima. Možete filtrirati pretragu podnaslova po godini izdavanja serije ili filma, državi, vrsti ili žanru serija i filmova, sezoni ili epizodi. Tražilica na ovoj stranici je među boljim tražilicama, što je veliki plus. Korisničko sučelje dosta je jednostavno, i još jedno koje nije prilagođeno za mobilno pregledavanje. Opet da napomenemo, ove stranice nemaju neke koristi na mobilnim uređajima, zbog čega vlasnici niti ne trude stranicu modernizirati.

Preuzimanje podnaslova sa domaće stranice

Domaća stranica, subtitles.hr ima poveću bazu podnaslova i svakako je vrijedi istražiti. Pregledna je, sa dosta dobrim prijevodima i laka je za korištenje. Imamo nekih zamjerki za tehnički dio izvedbe, što će i svaki korisnik na prvu primijetiti. Naime, stranica nije dobro optimiziranja standardima naših dijalektičkih znakova, pa ćete umjesto š, đ, č, ć, ž, vidjeti neke simbole na mjestu tog znaka. Ovo smatramo propustom koji se treba riješiti, posebno ako vlasnik želi imati internet stranicu sa podnaslovima za regiju koja koristi sve spomenute znakove. Pretraživanje podnaslova je jednostavno, bez mogućnosti preciznog filtriranja. Možete posjetiti ovu stranicu sa prijevodima, da provjerite što domaći web majstori imaju za ponuditi u tom kontekstu. Svakako isprobajte i potražite podnaslove na ovoj stranici. Baza podnaslova je u priliku velika, i postoji šansa da film ili TV seriju pogledate sa prijevodom koji ste pronašli na ovoj stranici.

VLC Player podnaslovi

VLC Player jedan je od najpoznatijih alata za reprodukciju Video/Audio sadržaja. Mnogima je omiljeni player za gledanje filmova, serija, pa i svih drugih video zapisa. S obzirom da u svojim opcijama nudi i ubacivanje podnaslova, vrijedi ga spomenuti u ovoj objavi. Mnogi možda nisu znali, ali uz pomoć ovog player alata možete automatski dodavati i odgovarajuće podnaslove. Već nakon što pokrenete film koji namjeravate gledati, ako kliknete na opciju ”Pogled” ili ”View,” pa zatim klik na ”VLsub”, možete izabrati subtitle koji želite ubaciti u film. VLC će mnogima biti prvi izbor, čisto iz razloga što će subtitle za film brže pronaći. Nemate potrebe podnaslove tražiti na raznim internet stranicama.

Zaključak za kraj

Za gledanje filmova i TV serija svakako vrijedi potražiti podnaslove. Čak i ako vam strani jezici ne predstavljaju barijeru, za što bolje razumijevanje i shvaćanje same radnje, podnaslovi su odlična opcija. Užitak gledanja daleko je veći. Potražite podnaslove i uživajte u gledanju filmova i serija kod kuće.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita