Pratite nas

Tech

Što je Android TV-Box uređaj i kako se instalira?

tv box

Ovom prilikom ćemo vas upoznati s malenim uređajem koji mnogi žele imati. Android TV-Box je jako tražen uređaj, prvenstveno što pomoću njega možete gledati omiljeni TV sadržaj čak i ako vam vaš TV operater ne nudi taj isti na svojim TV kanalima. Objasnit ćemo kako možete spojiti TV-Box, kako se instalira Kodi i koje programe možete gledati na TV-Box uređaju.

Android TV box je maleni uređaj koji spajamo na TV da bi gledali serije, filmove ili igrali igrice. TV-Box uređaji su jako popularni, posebno zbog mnogih opcija koje nude i naravno multimedijalnog sadržaja koji nam inače nije dostupan. Uz pomoć TV-box uređaja možete gledati filmove ili serije koje nemate na vašim lokalnim TV shemama. Svi koji žele imati bogatiji TV raspored, žele kupiti TV-box.

Uz pomoć TV-box uređaja lako na vaš TV možete pokrenuti serije ili filmove koji vam inače nisu dostupni. Ne samo to, uz pomoć Android TV-box uređaja od običnog LCD televizora možete napraviti Smart-TV.

Korištenjem TV-box uređaja možete gledati Netflix sadržaj, Disney Plus, Fubo TV, Hulu i još mnogo toga. Video možete pohraniti u podatkovni prostor samog uređaja, da bi kasnije gledali sadržaj, kada želite.

Kako radi TV-Box?

TV-Box je spojen sa TV uređajem putem mreže (Wi-Fi ili kabel) ili putem interneta. Nakon što se TV-box spoji, i kada ima pristup internetu možete instalirati aplikacije i početi sa gledanjem omiljenog sadržaja.

Na TV-Box možete instalirati YouTube aplikaciju i koristiti YouTube usluge, kao i mnoge druge. Spomenuli smo već kako možete koristiti aplikaciju Kodi, a tu su i popularne TV mreže poput: Netflix, Disney Plus, Fubo TV i druge.

Android je operacijski sustav, baš kao što je Windows ili iOS, što znači da imate mogućnost instaliranja različitih aplikacija na sve uređaje koji rade uz pomoć Android OS-a. Kako je riječ o sustavu otvorenog koda, na tržištu postoji jako veliki broj različitih aplikacija. U kontekstu toga, možemo pronaći jako veliki broj i aplikacija za pregledavanje video sadržaja, slušanja glazbe i igranja igrica. Android TV-box možete kupiti povoljno, a opet takav jedan digitalni uređaj donosi mnogo mogućnosti sa sobom.

Kako se spoji TV-Box?

Kada kupite TV-Box uređaj, uz njega dođe originalni adapter i kabeli potrebni za povezivanje. Dakle, spojite ga na struju uz pomoć adaptera, a za TV ga možete spojiti putem mrežnog kabela, HDMI ili drugih standarda koje ima pojedini model. Jednom kada se spoji TV-Box, na vašem TV uređaju izaberite prikaz (HDMI-1, HDMI-2 …) na koji ste spojili TV-Box i već se možete poslužiti signalom koji imate na zaslonu TV-a.

Sami prolazak kroz izbornik i opcije uređaja ovise o proizvođači i samom modelu. Ipak, kako zaista veliki broj TV-Box uređaja rade na Android sustavu, korisničko iskustvo razlikuje se u nijansama. Ako savladate korištenje bilo kojeg od njih, lako ćete se snaći na svakom drugom.

Korisničko sučelje jako je intuitivno, i baš kako znate koristiti smartphone, znati ćete koristiti i TV-Box.

Kako instalirati aplikacije na TV-Box?

Android OS pruža Google Play Store, odnosno svoju platformu sa ponudom svih vrsta softvera. Na tom mjestu možete pronaći igrice, aplikacije i različite servise koje možete pokrenuti na Androidu. Isti je slučaj i kada želite instalirati aplikacije na TV-Box.

Trebate se prijaviti sa svojim Google računom (Gmail adresa) da bi imali pristup servisu i aplikacijama. Nakon što ste se prijavili, aplikacije instalirate vrlo jednostavno, baš kako to radite i na mobilnom telefonu.

Ako pak želite instalirati aplikacije koje nisu dostupne u Google Play Store, možete to uraditi uz pomoć USB stika, ili neke poveznice uz pomoć koje možete preuzeti .APK datoteku.

Za primjer možemo spomenuti aplikaciju Kodi. Kodi je možda i najpoznatija aplikacija za TV-Box. Možete je instalirati putem Google Play Store servisa, ili ako odete na stranicu i preuzmete Kodi direktno.

Koje mogućnosti donosi Android TV-Box?

Jednom kada ste instalirali TV-Box na vašem TV ekranu možete gledati bogati video sadržaj, slušati glazbu ili igrati Android igrice. Pored toga, Android TV-Box donosi još mnogobrojne mogućnosti baš kakve možete imati na vašem pametnom telefonu ili tablet uređaju.

TV-Box vam može poslužiti čak i da radite. Jednostavno instalirajte aplikacije koje vam trebaju, povežite periferne uređaje na TV-Box (tipkovnica ili miš) i možete uređivati dokumente, pregledavati e-mail poruke i sve druge zadatke koji su vam potrebni za posao.

Koje filmove i serije možete gledati na TV-Boxu?

Na TV-Box uređaju možete gledati filmove, i sav video sadržaj koji imate spremljen lokalno ili na nekom podatkovnom uređaju. Bez obzira dali je riječ o USB stiku ili eksternom disk uređaju, jednom kada ga spojite sa TV-boxom možete reproducirati sadržaj na TV.

Ako želite gledati online filmove, TV-Box prijavite na neki servis kao što je Netflix, Hulu ili Disney Plus. Postoje još mnogi servisi ali najbolje da ih sami otkrijete i pratite sadržaj koji želite.

Svaki od servisa nudi nešto svoje, i nećete pronaći baš kompletan sadržaj po vašem izboru na samo jednom servisu. Kada koristite TV-Box, za gledanje online filmova, trebate se naravno pretplatiti. Cijena pretplate ovisi o planu koji zakupite i naravno o ponudi pojedinog servisa.

Android TV-Box je odličan ako imate zbirku filmova ili serija. Lako se može povezati u mrežu i tako reproducirati video sadržaj sa diska na kojem ste godinama sakupljali materijal. Svaki model ima podatkovni prostor u sebi, pa predlažemo da provjerite s koliko prostora raspolaže. To ipak ne treba biti odlučujući faktor prilikom odabira, jer se na TV-Box lako spoji USB stik ili prijenosni Tvrdi Disk.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita