Pratite nas

Internet zarada

[VODIČ] Studentski poslovi online

studentski poslovi

Studentski poslovi super su prilika za svakog studenta koji želi u početku zaraditi dodatni džeparac. Osim toga, to su super poslovi jer ćete kroz njih naučiti kako zapravo funkcionira online svijet. To otvara priliku da kroz zarađivanje džeparca naučiš nove stvari koje će ti “trasirati” put do ozbiljnih online zarada!

Kroz ovaj članak pokušati ćemo prikazati na koji način studenti bez ikakvog ulaganja i bez nekog posebnog predznanja mogu zarađivati online. Budite svjesni da online zarada nije “mačji kašalj” i da sasvim sigurno zarada neće krenuti preko noći.

Prednosti online zarade: 

  • Rad od doma
  • Neograničeno tržište
  • Fleksibilno radno vrijeme
  • Itd

Uz jako velik broj pozitivnih strana online zarade, postoji tu ipak i nekoliko negativnih strana. Jedna od većih negativnih strana pogoditi će vas odmah na početku… teško je probiti se na online tržište – zbog velike konkurencije.

No, imamo riješenje i za taj problem. Riješenje ćemo prikazati niže kroz ovaj članak.

Studentski poslovi prijedlozi

1. Pisanje članaka

Pisanje članaka za razne portale i ostale web stranice. Po našem mišljenju, pisanje članaka (i drugih tekstova) najbolji je mogući studentski posao. 

Na domaćem tržištu taj posao trenutno se plaća otprilike 1$ po 100 napisanih riječi. Sigurno je da u početku nećete moći svoj rad naplaćivati u toj, punoj, cijeni. No, vrlo brzo će te razviti svoj stil pisanja, naučiti pravila kojih se morate držati i vaši tekstovi će postati vrlo traženi.

Imajte na umu da ste u ovom članku do sada pročitali čak 239 riječi što je protuvrijednost od otprilike 16 kn.

Računica je dosta jednostavna. Kako bi ste zaradili 100 kn dnevno, trebate napisati oko 1500 riječi što stvarno nije teško.

2. Prijevod tekstova

Ukoliko izvrsno poznajete jedan (ili više) strani jezik, vi ste student stvoren za online zaradu! Prijevod raznih tekstova plaća se otprilike koliko i pisanje tekstova koje smo maloprije spominjali.
Pravom poznavatelju stranog jezika ovaj posao biti će jednostavan i moći će vrlo “lijepo” zaraditi.

3. Online poduke (repeticije, instrukcije)

U današnje vrijeme roditelj (nažalost) imaju sve manje vremena u kojem bi svojoj djeci mogli pomagati oko učenja, školskih obveza itd. Trend koji je u stalnom porastu kaže kako roditelji sve više plaćaju takve usluge drugima (najviše studentima) da to obave umjesto njih.

Kako bi davanje poduka/repeticija svrstali u online studentske poslove, napominjemo kako taj posao bez problema možete obavljati preko skype-a ili sličnih alata.

Trenutno se sat podučavanja na domaćem tržištu plaća otprilike 40 – 70 kn (ovisno koji predmet podučavate). Nije loše, zar ne?

4. Izrada web stranica

Kada netko jednom online početniku kaže da izrada web stranica nije težak posao, taj početnik mu uglavnom ne vjeruje.

Nakon što smo izradili 20 ili 30 web stranica, možemo reći kako je to stvarno istina – web stranice nisu znanstvena fantastika. Pri tom ne mislimo na programiranje ili “pisanje” web stranica iz nule, nego na rad u wordpress-u (ili nekom drugom CMS-u) na temelju gotovih tema.

Problem ovog posla je što u početku teško možete pronaći prve klijente. I da, morate biti spremni na kontinuirano učenje i nadogradnju svoga znanja, kako bi ste s vremenom postali ozbiljan “igrač”.

Studentski poslovi online

Po našem mišljenju, ovo su najbolji studentski poslovi online. Sličnih poslova ima jako puno, ili bolje rečeno, ima ih neograničeno – jedina granica je vaša mašta i tržišna potreba za tim poslom.

Kako bi ste u početku lakše došli do prvog posla i prvih zarada, preporučit ćemo vam nekoliko stranica:

Fiverr.com

Fiverr je najveća svjetska “tržnica” mikro poslova. Bolje rečeno, fiverr je platforma koja omogućuje da svatko nudi svoje usluge. Na fiverr-u možete pronaći usluge web dizjana, programiranja, crtanja .. pa sve do toga se netko slika u prašumi s vašim imenom ispisanim na stražnjici ha-ha.

Freelance.hr

Hrvatska stranica za freelancere. Nije toliko razvijena kao neke druge stranice za englesko govorno područje, ali ipak i na njoj možete pronaći nešto za sebe.

Webmajstori forum

Najveći hrvatski forum o kojem se pretežno raspravlja o online zaradi, online projektima, izradama web stranica i slično. Svakako razmislite o registraciji na ovaj forum. Tu ćete se upoznati sa raznim temama vezanim za online svijet, upoznat ćete svoje buduće kolege i što je najvažnije, vjerojatno ćete pronaći svoj prvi posao!

ZAKLJUČAK

Svatko može zarađivati online, samo treba biti uporan i probiti se na tržište na koje se želite probiti.

Počnite s nekim jednostavnim poslovima kao što su pisanje tekstova, prijevod tekstova. Kroz takve poslove naučiti ćete brojna nova (online) znanja koja će vam kasnije trasirati put u ozbiljne online vode.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita