Pratite nas

Biznis

Upwork poslovi za dodatnu zaradu

freelance

Dodatna zarada je uvijek dobrodošla. Pored stalnog posla koji obavljate, ako imate vještine, znanje i vremena, možete dodatno zaraditi na platformi Upwork. Veliki broj poslova svakodnevno se objavi na ovoj platformi, ali je i konkurencija freelancera velika. Trebate se izboriti za svoje mjesto, posebno ako ste tek započeli sa potragom za dodatni posao. U nastavku saznajte, kako radi Upwork, i koji su to poslovi mogući na ovoj platformi?

Kako radi Upwork?

Dakle, Upwork je mjesto gdje se susreću poslodavci i potencijalni radnici (freelanceri). Prvi će tražiti da se nešto odradi za njih, dok će ovi drugi ponuditi svoju uslugu. Svaki posao traži određene vještine, poznavanje tehnologija i neki vremenski rok u kojem treba da bude završen.

Po opisanom zadatku (poslu), freelancer će se predstaviti, prezentirati svoje vještine i aplicirati za taj posao.

Na jedan posao se može aplicirati veći broj ljudi, pa će poslodavac po nekim kriterijima odabrati osobu za taj posao.

Jednom kada se posao završi, i kada je označen kao gotov, platforma pušta novce prema freelanceru. U slučaju da posao nije završen kako je dogovoreno, ili pak ima nekih nejasnoća, dvije strane se mogu dogovoriti i doći do rješenja. U svakom slučaju, platforma Upwork djeluje kao posrednik i za to posredovanje uzima određenu naknadu.

Upwork je i jedna od čestih tema internetskih foruma, a mnogi su iskusniji članovi uvijek spremni s drugima podijeliti svoja Upwork iskustva onima koji žele znati više.

Pretraga poslova na Upwork?

upwork poslovi
Upwork poslovi

Kada ste se prijavili na Upwork, prvo što bi trebali uraditi jeste da popunite svoj profil. Budite iskreni, i sastavite CV koji vas najbolje opisuje, kao i vaše vještine.

Prema podacima iz vašeg profila, možete sebi urediti „My Feed“, uz još par stvari koje ćete upisati, da bi svakodnevno imali uvid u poslove koji odgovaraju vašim vještinama. Ovo je odlična stvar za one koji nemaju vremena svakodnevno pretraživati veliki broj zadataka koji se objave.

Aplicirati za posao na Upwork

Ako ste pronašli posao koji vam se čini zanimljiv, i znate ga riješiti, na taj posao aplicirate. Na početku ste dobili par „kredita“ odnosno veza „Connect“ za aplikaciju. Nemojte ih trošiti olako, jer će ti krediti kasnije biti potrebni za apliciranje.

Connects „krediti“ se troše kako aplicirate na poslove. Nove poene možete dokupiti ili ih zaraditi po uspješno obavljenim zadacima. Odličan su način da se onemogući masovno apliciranje na svaki mogući posao. To će dovesti do kvalitetne konkurencije, jednostavno da jedna osoba ne može dnevno poslati zahtjev za svaki objavljeni posao. Isto tako, kada aplicirate, i trošite poene (kredite), potrudit ćete se bolje predstaviti i odmah u startu ćete imati kvalitetniju komunikaciju s potencijalnim klijentom.

Završite projekt kako je i dogovoreno

Posao koji ste možda dobili, možete raditi u etapama ili u cjelini. Ovisno kako ste se dogovorili, posao možete raditi/naplatiti u etapama, ili po konačnom završetku projekta. Ako ste dobro radili, možete očekivati i napojnicu, ali nemojte se oslanjati na to ili spominjati vašem poslodavcu.

Nije dobro raditi „pritisak“ po tom pitanju, jer: nekada bolje dobiti opet povjerenje i raditi ako nešto zatreba, nego jednokratno dobiti napojnicu (koju ste sami inicirali).

Općenito: Upwork poslovi

Najteže je osobama koje se tek registriraju i imaju svježi profil. Trebate se više truditi i biti strpljivi. Kada poslovi polako krenu, kasnije sve ide lakše (uz pretpostavku da ih uredno završavate). Upwork platforma nudi mnogo mogućnosti za freelance poslove. Mnogi će se složiti, naknada za korištenje ove platforme nije mala, ali nećete naći bolje mjesto za započeti freelance karijeru. Ako budete dobri u svom poslu, i ako znate komunicirati, lako je moguće da nastavite raditi za zadovoljnog poslodavca izvan ove platforme. Tako izbjegavate plaćanje naknade, a komunikacija ide lakše jer komunicirate putem e-mail ili IM poruka.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita