Pratite nas

Tech

Windows 10 cijena: Gdje kupiti licencu i po kojoj cijeni?

windows 10 cijena

Kada se spominje MS Windows i cijena licence za određeni MS sustav, prvo pomislimo na veliki iznos koji moramo platiti. U pravilu to i jeste tako, jer za naše uvjete cijena Windows licence i nije baš povoljna. Na sreću, postoje neke opcije i načini na koje možete kupiti Windows 10 licencu jako povoljno.

Posebna ponuda:

U nastavku ćemo napisati malo na tu temu, da vidimo koja je Windows 10 cijena, i po kojoj cijeni možete kupiti licencu?

Trenutno je Windows 10 sustav u opticaju, pa ćemo o njemu i pisati. Slično je vrijedilo i za prethodne ustave; Windows XP, Windows Vista, Windows 7, i Windows 8. Dakle, svaki MS Windows ima jasno istaknute cijene koje variraju i ovise o verziji sustava (Home, Pro, Ultimate isl…) te načinu na koji ste se upustili u poslovanje sa Microsoft kompanijom.

Mi ćemo se zadržati na cijenama Windows 10 sustava, za krajnje korisnike koji kupuju licencu za osobnu uporabu. Saznajte koliko zaista trebate platiti da bi imali potpuno licenciran Windows 10, i da ste potpuno legalni.

Kupiti licencu na E-Bay ili ne?

Možete pronaći Windows 10 licencu na trgovini E-Bay i to po dosta povoljnijoj cijeni nego što je stvarna cijena u regularnim IT trgovinama. Pitate se kako je to moguće? Pa stvar je u tome da E-Bay trgovci u prodaju puste licencu koja se više ne koristi. To može biti licenca sa pokvarenog računala, Win 10 DVD koji je kupljen i zbog nekog razloga nikada nije iskorišten i slično.

Ako kupite takvu licencu, prema Uvjetima koje daje Microsoft, ta licenca nije valjana. Ipak, sa tehničke strane, licenca ako se aktivira sistem će je prepoznati kao valjanu i moći ćete je koristiti.

NAPOMENA: Neke licence ne mogu se prenijeti sa jednog računala na drugo, i moguće je da postupak aktiviranja neće proći.

Problem kod kupovine licenci preko E-Bay trgovine je taj što prodavač ne zna uvijek koju zapravo licencu posjeduje. Ako ste kupili licencu koja se ne može aktivirati, na vama je da tražite povrat novca, a na prodavaču da prihvati činjenicu da licenca nije valjana. Tu dolazi do problema, jer je nepovjerenje prisutno sa obje strane.

U slučaju da kupite licencu koja nije valjana, teško je to i dokazati.

Kupovina licence kod Microsoft partnera

Prema stavu kompanije Microsoft, kupnja Windows 10 licence putem partnerske mreže, ili direktno od Microsofta je najbolji način da licencirate svoj sustav. Problem je u tome što su licence u takvim trgovinama i najskuplje, te često nismo u mogućnosti izdvojiti više od 100 Eura za aktiviranje Windows sustava.

Netko bi rekao, ako nemaš novaca nemoj koristiti Windows. Instaliraj neki Linux i sve OK. Kako god, nećemo sada pisati o moralnim dilemama, nego ćemo u nastavku spomenuti još jednu opciju kupovine Windows licence.

Windows 10 cijena povoljna svima

Kako smo spomenuli prodaju Windows licenci na E-Bay platformi, i probleme na koje možete naići, vrijeme je da spomenemo način kupnje licence koji eliminira spomenute probleme sa E-Bay trgovine.

Ako tražite povoljno licencu za Windows 10 sustav, predlažemo da pogledate ponudu na vodećim internet trgovinama koje su specijalizirane za prodaju licenci.

Specijalizirane Web trgovine nude mnoge vrste licenci, po jako povoljnim cijenama i sa podrškom koja će pomoći u slučaju bilo kakvih problema. Cijene u takvim internet trgovinama već su povoljne, a posebne pogodnosti možete očekivati na datume koji nam donose popuste u potrošačkom kalendaru. To znači da na Crni Petak, za Valentinovo ili Božić, možete kupiti Windows 10 licencu za manje od €10. Ako imate u planu licencirati više instalacija, ili sa nekim podijeliti troškove, možete povoljno kupiti komplet Windows licenci, ili licenci za MS Office uredski paket.

Zaključak za kraj

U završnoj riječi želimo se ograditi od poticanja kupovine nelegalnog softvera. Ovom prilikom smo napisali gdje i po kojim cijenama možete kupiti Windows 10 licencu. Na vama je da se odlučite i kupite licencu gdje smatrate da trebate.

Na kraju, licencirani sustav svakako trebate imati. Iako Microsoft daje probni period za Windows 10 sustav, kroz neko vrijeme ćete morati taj isti i aktivirati. Imate dovoljno vremena da razmotrite sve opcije i aktivirate Windows kako smatrate da je ispravno. Dok razmišljate, pročitajte neke Windows 10 tutorijale.

Nevjerojatnih 45% popusta na proizvode s kupon kodom: SGO45

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita