Pratite nas

Tech

Windows 10: Find My Device opcija

find my device

Baš kako smo nedavno pisali o načinima kako pronaći izgubljeni mobitel, sada ćemo napisati o sličnoj funkciji koja dolazi na MS Windows 10 sustavu. Microsoft Windows 10 Find My Device radi na sličnom principu i jako je dobra opcija ako ste slučajno zagubili prijenosnik ili se bojite da je ukraden.

Ako koristite Windows 10, i imate zadnje nadogradnje ovog sustava, vjerojatno imate i opciju Find My Device uključenu. Ako želite provjeriti, posjetite Settings > Update & Security > Find My Device.

Windows 10 Find My Device

Po zadanim postavkama, kada instalirate Windows 10, opcije Device Location i Find My Device budu uključene. Možete ih isključiti, ali to ne savjetujemo. U nastavku ćemo napisati zašto je dobro imati uključene opcije koje smo spomenuli.

Find My Device pomoći će vam da pronađete izgubljeni ili ukradeni Windows 10 uređaj

Sami koncept je poznat već dugo i koristi se u vodećim sustavima za pametne telefone. Google Android i Apple iOS imaju u sebi opciju za lociranje i pronalazak uređaja na koji je korisnik bio prijavljen. Sa manjim dizajnerskim razlikama, Windows 10 ima rješenje koje korisniku (vlasniku) prijenosnika ili desktop računala daje mogućnost da locira izgubljeni uređaj, da ga pronađe, zaključa i još neke dodatne operacije na daljinu. MS Windows dakle nudi korisniku da locira izgubljeni uređaj.

Da bi koristili ovu opciju u Windows 10 sustavu, trebate biti prijavljeni uz pomoć Microsoft računa (Skype, Hotmail ili nekog drugog), koji ima Administrator ovlasti. U slučaju da ste izgubili prijenosnik, ili je isti ukraden, možete se prijaviti na Microsoft račun, locirati izgubljeni uređaj, i obavljati potrebne korake na daljinu.

Nakon što ste locirali uređaj, možete proširiti pregled, da dobijete dodatne opcije. Vlasnik računala može resetirati lozinku, ili u potpunosti zaključati uređaj. Zaključavanjem Windows 10 sustava spriječit ćete pristup vašim dokumentima, a možete ostaviti i poruku na zaslonu, u slučaju da postoji mogućnost da vam se prijenosnik vrati.

Informacije i podrška

Osim pronalaska uređaja, Find My Device opcija nudi par alata koji su jako dobri ako koristite više radnih stanica. Uz pomoć ovog servisa možete lako pogledati stanje svakog računala. Možete vidjeti zauzeće tvrdog diska, sigurnost na viruse i druge zlonamjerne kodove isl…

Na Microsoft portalu možete vidjeti MS Windows 10 verziju, OS Build, i osnovni hardver koji koristi pojedini uređaj.

Isto tako, lako možete pregledati sigurnosne postavke svakog računala, Device Performance and Health, Firewall & Network Protection, App and Browser Control, i Windows ažuriranja.

Bez obzira dali ste izgubili uređaj, ili niste, možete provjeriti kako izgleda ovaj servis. Prijavite se i pogledajte računala na koja ste prijavljeni sa MS računom.

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita