Pratite nas

Biznis

Zašto industriji igara na sreću danas trebaju vrhunski programeri?

Tisuće IT stručnjaka u Hrvatskoj radi za sportske kladionice i online casina, koje ih odlično plaćaju kako bi korisnicima omogućile sve funkcionalnosti koje idu uz moderne igre na sreću…

U današnje vrijeme biti developer jedan je od najboljih izbora karijere, jer vas vuku u rukav već na posljednjoj godini fakulteta, a na LinkedInu poslovne ponude nikad ne prestaju stizati.

Programeri u Hrvatskoj bez problema mogu dobiti plaću 15 tisuća kuna ako su dobri u svom poslu, a itekako su traženi i u inozemnim kompanijama, koje im nude još veća mjesečna primanja.

A posebno je zainteresirana za njih industrija igara na sreću, jer u potpunosti se posljednjih godina preselila na Internet i zato traži IT specijaliste, kako bi se kockanje, klađenje i lutrijske igre mogle nesmetano odvijati.

Baš zbog toga tisuće domaćih programera i dizajnera radi upravo za sportsko kladionice i online casina. Zapošljavaju ih lokalni priređivači igara na sreću, ali i tvrtke iz inozemstva, uključujući i neke od najpoznatijih u Europi.

S obzirom na to da se radi o industriji koja vrijedi stotine milijardi dolara danas u svijetu, plaće koje primaju hrvatski developeri su odlične, a ovo su glavni zadaci koje moraju rješavati za online kladionice i internetske kockarnice…

Optimizacija za rad na mobitelu

Prvi i osnovni zadatak programera koji rade u industriji igara na sreću definitivno je prilagođavanje sučelja veličini ekrana samog korisnika, zbog čega se posebna pažnja pridaje optimizaciji web stranica za mobitele, tablete i ostale pametne uređaje.

U tu svrhu razvija se responzivni dizajn online stranica, koji je zamijenio ideju razvoja posebnog mobilnog sučelja, kakvo je korišteno u prošlosti. To znači da programeri moraju prilagoditi sve što se nalazi na stranici veličini ekrana na kojem se ona otvara, kako bi korisničko iskustvo uvijek bilo zadovoljavajuće.

Također, sve više priređivača igara na sreću nudi svojim korisnicima mobilne aplikacije, koje traže korištenje posebnih programskih jezika pa postoje specijalisti među developerima upravo za njihov razvoj. Aplikacije su posljednji trend danas na Internetu, a lideri na tržištu igara na sreću imaju iznad 75% korisnika koji preferiraju aplikacije u odnosu na web stranice, kako bi iskušavali svoje znanje i vještinu…

Prijenosi uživo i kompleksne igre

Foto: Pixabay

Osim pri optimizaciji za korištenje na mobitelu, programeri su također važni kako bi igračima osigurali i odličnu funkcionalnost same igre.

Među sportskim kladionicama jedan od najvažnijih trendova danas su prijenosi utakmica uživo, dostupni korisnicima gotovo 24 sata dnevno. Na IT stručnjacima je pobrinuti se da besprijekorno rade, kako na računalu, tako i na mobitelu te da se mogu raširiti preko cijelog ekrana i omogućiti svima da u isto vrijeme gledaju utakmicu i uplaćuju svoje kombinacije, za koje vjeruju da bi se mogle pretvoriti u dobitni listić.

Jednako kompleksan problem je razvijanje casino igara, za što su zadužene specijalizirane iGaming tvrtke, koje svoje proizvode zatim daju online kockarnicama na korištenje. Programeri u takvim kompanijama imaju zadatak kreirati algoritam na temelju generatora nasumičnih brojeva, koji će igračima osigurati poštene uvjete, a kući donijeti određeni profit na mjesečnoj bazi.

Radi se o vrlo kompliciranom kodu kojeg izrađuju vrhunski IT stručnjaci, a zatim ga testiraju nezavisna tijela za očuvanje integriteta igara na sreću, prije nego što dobije zeleno svjetlo za korištenje na tržištu…

Automatizacija i praćenje opasnih igrača

Osim za osiguranje funkcionalnosti, programeri su u industriji igara na sreću bitni i kako bi automatizacijom olakšali odvijanje različitih značajki na web stranici ili u mobilnoj aplikaciji, ali i za praćenje ponašanja korisnika.

Pa ćete tako prihvaćanjem bonusa dobrodošlice morati ispuniti uvjete kako biste mogli nesmetano raspolagati dodijeljenom svotom, a programeri su ti koji će postaviti mehanizam zadužen za praćenje vašeg ispunjavanja zahtjeva reinvesticije, u zadanom vremenskom roku.

Zahvaljujući različitim skriptama developeri će također pomoći marketinškom odjelu svoje kompanije, koja će moći pratiti ponašanje korisnika i nuditi im personalizirane ponude ili slagati tjedne promocije na temelju opće analitike svega što se događa unutar sučelja.

Svakako treba spomenuti i da postoje igrači koji su u stanju donošenjem racionalnih odluka doći do profita, koji može biti i vrlo izdašan. O strategijama koje koriste takvi igrači pročitajte više na portalu Rizik.hr, a na priređivaču igara na sreću je postaviti mehanizme kako bi pratio one korisnike koji su vrlo uspješni i zatim im otežao put do budućih dobitaka, ispravljanjem eventualnih rupa u sustavu koje su vješti majstori uspjeli nanjušiti.

U svakom slučaju, u pozadini industrije igara na sreću danas se na Internetu nalazi kompleksan kod, kojeg stalno treba mijenjati i unaprjeđivati. Baš zbog toga vrhunski programeri su nužni da bi sve funkcioniralo kako treba, a mnogi od njih upravo dolaze iz Hrvatske i vrlo su cijenjeni među vodećim europskim tvrtkama ove industrije…

Komentiraj

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Trenutno se čita